Info

Barcelona Photobloggers neix de la mà d’un grup d’aficionats a la fotografia el mes de febrer de 2006 amb la intenció de ser un lloc de trobada obert a tots els amants a la fotografia de l’àrea de Barcelona que tinguin un fotoblog. Tres anys més tard es constitueix com a associació sense ànim de lucre:

Associació Barcelona Photobloggers
C/ Mare de Déu de Port 321, Esc. D Entresòl 4, 08038 Barcelona
CIF: G65185324

Projectes realitzats

Des de la seva fundació, Barcelona Photobloggers ha realitzat i col·laborat en diversos projectes:

En col·laboració amb Caja Azul:

Aparicions en mitjans de comunicació

Des de la seva fundació, Barcelona Photobloggers ha aparegut en diversos mitjans de comunicació:

Com formar part de Barcelona Photobloggers?

Si estàs interessat en formar part d’aquesta comunitat posa’t en contacte amb nosaltres. No importa si portes anys fent fotografies o si t’acabes de comprar la teva primera càmera, els únics requisits són:

  • Residir a la província de Barcelona
  • Tenir un fotoblog amb almenys un mes d’antiguitat (No incloem ni galeries ni llocs de webs com Flickr, Fotolog, MySpace o similars, ja que considerem que aquests llocs o bé no s’ajusten a la nostra definició de fotoblog o ja tenen una comunitat creada al seu voltant)

¿Què és la imatge de la setmana?

La imatge de la setmana és un joc setmanal. Cada dijous un membre de la comunitat escull la foto que més li agradi que hagi estat publicada pels blogs de la comunitat i hagi aparegut en la secció “Fotobloguejant”. L’autor de la imatge escollida tindrà la oportunitat, no l’obligació, d’escollir la que li agradi més de la següent setmana.

Què és un fotoblog?

Un fotoblog és un web, el contingut principal del qual són fotografies pròpies (acompanyades o no de textos), presentades en un format de diari o blog. A un fotoblog, a diferència dels blogs tradicionals, en els que el més important són els textos, l’èmfasi està en les imatges. A primera vista pot semblar que no existeix cap diferència entre un fotoblog i una senzilla galeria d’imatges. Un fotoblog, a diferència d’una galeria, està ordenat cronològicament. Cada fotografia té associada una data.

Com crear un fotoblog?

Si ets un usuari novell, l’opció més recomanable per a crear un fotoblog és donar-se d’alta a una web que ofereixi serveis d’allotjament de fotoblogs. Actualment hi ha diverses empreses que es dediquen a oferir serveis d’allotjament per aquelles persones que no volen problemes a l’hora de muntar el seu fotoblog. La majoria d’aquests serveis són gratuïts i són una opció perfecta per a començar. Normalment, hi ha prou amb crear un compte, posar un nom al fotoblog i escollir una plantilla. I ja pots començar a publicar fotografies. Shutterchance o Aminus3 són algunes de les companyies que ofereixen serveis gratuïts d’allotjament de fotoblogs.

Si ets un usuari avançat, el més recomanable és allotjar el teu fotoblog a un servidor propi. Tindràs llibertat total per administrar i personalitzar el teu fotoblog. En primer lloc necessites un CMS o Sistema de Gestió de Continguts. A diferència de les galeries, que habitualment estan fetes amb simples pàgines estàtiques, la majoria de fotoblogs utilitzen algun tipus de gestor de continguts que permet la creació i administració de continguts web. El més conegut i utilitzat actualment és WordPress. En segon lloc necessites una direcció web o domini pel teu fotoblog. El preu dels dominis s’abaratit molt els últims anys i ara pots tenir un per uns 10 € a l’any. Finalment necessites un servidor on allotjar el teu fotoblog. A l’hora d’escollir un servidor has de tenir en compte alguns aspectes com, el preu, la fiabilitat i el servei oferts, el volum de tràfic permès, la quantitat d’espai oferta i els requisits del teu CMS. La majoria de CMS necessiten PHP i una base de dades, com MySQL, per a funcionar. Comprova que el servidor escollit té tot el que necessites. Ja pots instal·lar el CMS al servidor i configurar-lo. Segueix les instruccions del manual d’instal·lació. Cada CMS és diferent i pot ser una mica complicat d’instal·lar si no tens experiència. És recomanable que demanis ajuda a algú que utilitzi el mateix CMS que hagis escollit tu. Un cop instal·lat i configurat, solament has de comprovar que tot funciona.