Sessió BookJockey “Who is Who”

Com ja sabeu, La Parada abaixarà definitivament la persiana del seu espai al Mercat de l’Abaceria de Gràcia el proper dissabte 31 de gener. Abans de tancar, però, volen organitzar una última activitat per deixar el pavelló ben alt. Aquest dijous 29 de gener a les 19h Bj Paco i Bj Xè realitzaran una sessió de BookJockey. No sabeu de què es tracta? Ve a ser com una sessió de Dj, però amb llibres en lloc de discos. Bj Paco i Bj Xè faran un homenatge als autors que han passat per La Parada punxant llibres i obres a quatre mans.

Data: Dijous 29 de gener de 2015
Horari: A les 19h
Lloc: La Parada, Parades exteriors 14 i 15 del Mercat de l’Abaceria Central del barri de Gràcia (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Exposició “Relictus Intempore”

La Casa Elizalde acull del 3 al 27 de febrer l’exposició “Relictus Intempore” del col·lectiu Urbex 9.

Quatre fotògrafs han captat imatges d’espais abandonats. D’aquesta experiència ens diuen: “sentim a la nostra pell el pes i la presència d’aquests “no-indrets”, i mitjançant les nostres imatges, intentem retornar-los per un moment la darrera bellesa amagada. Realçar, potser, per última vegada, la seva orgullosa presència en un petit instant en el temps i l’espai de la no-existència”.

Data: Del 3 al 27 de febrer de 2015
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde, C/ València 302, 08009 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“The master’s voice” de Farideh Sakhaeifar

La Casa Elizalde acull del 3 al 27 de febrer l’exposició “The master’s voice” de Farideh Sakhaeifar.

Farideh SakhaeifarA l’Iran és dona sota els dictàmens d’un règim islàmic. Als EUA és immigrant d’un país enemic de la nació: Farideh Sakhaeifar investiga qüestions socials, econòmiques, polítiques i religioses que, lluny de limitar-se al cas de dos governs enfrontats, són a la base de les estructures de poder que regeixen la humanitat sencera, ara, i des de temps immemorials.

Data: Del 3 al 27 de febrer de 2015
Lloc: Centre Cultural La Casa Elizalde, C/ València 302, 08009 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Exposició “Quadrilàter”

La Fundació Setba s’endinsa en el món de la boxa amb “Quadrilàter”, una exposició que se centra en la vessant artística i plàstica d’aquest esport com a metàfora vital, i recuperar la memòria de dos llocs emblemàtics de la nostra ciutat ja desapareguts, l’estudi de fotografia Foto Ramblas i la sala Price del carrer Floridablanca. L’exposició, que s’inaugura el proper 5 de febrer a les 19:30h, s’organitza en 3 assalts, “Rabal vs Navarro”, “Foto Ramblas” i “Homenatge al Price”, i es podrà veure fins al 2 d’abril.

El juny de 2014 i coincidint amb l’apertura de la nova seu de la Fundació Setba a l’Eixample, Març Rabal i Kiko Navarro varen inaugurar un work in progress de l’exposició que ara es presenta a la galeria de la Plaça Reial. Un combat d’artistes que contraposa collage vs fotografia, color vs blanc i negre… Rabal combina en els seus collages, fragments d’imatges de dansa amb fragments d’imatges de boxa, totes elles de principis del segle XX. Dues gestualitats aparentment oposades en unes imatges de paradoxal sintonia. Navarro presenta retrats, en intens blanc i negre, de boxejadors ja retirats, mostrant el pas del temps i les senyals de la boxa als seus rostres. Un insòlit combat en nom de l’art.

Ubicat al número 35 de La Rambla, on ara es troba el Tablao Cordobés, l’estudi i laboratori fotogràfic Foto Ramblas va retratar durant més de quatre dècades (1956 – 1998) artistes, vedettes i actrius del Paral·lel, a més dels boxejadors i lluitadors més cèlebres de l’època. El fons de Foto Ramblas compta amb prop de 1.400 negatius i 500 còpies d’època i ha estat exposat en diverses ocasions. El 2008 va formar part de la mostra “Street and Studio”, organitzada per la galeria Tate Modern de Londres. La Fundació Setba exposa algunes de les imatges que varen formar part d’aquesta mostra. Una selecció de retrats d’època de figures mítiques de la boxa, fetes per fotògrafs com Vives, Quimet, Rafael Muñoz, Alberto Fonollosa, Román i José María Cirés. Moltes d’aquestes obres es retocaven o acolorien manualment.

El Price va consagrar-se durant els anys 40 com el nou escenari per a la boxa, un espectacle que llavors atreia les masses. Romero, Galiana, Ben Alí o Young Martin van passar per el seu quadrilàter. Però al llarg dels anys i les dècades, el Gran Price hi va acollir una varietat de propostes sorprenents, des de misses o actes polítics, fins a convertir-se en l’escenari del Festival de Poesia Catalana de 1970. Aquesta mostra compta amb un seguit de fotografies i documents de l’època, com cartells de gran valor d’aquest mític espai que es coneixia com “la catedral de la boxa”.

Data: Del 5 de febrer al 2 d’abril de 2015
Lloc: Fundació Setba, Plaça Reial 10 – 1r 2a, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“Retorn als orígens: viatge a la vall de l’Omo” de Celia López i Enric Vilagrosa

El centre cívic Can Basté acull del 15 de gener al 7 de febrer l’exposició “Retorn als orígens, viatge a la vall de l’Omo” de Celia López i Enric Vilagrosa.

L’exposició és el testimoni d’un fragment d’Àfrica que encara existeix però que està desapareixent molt ràpidament. Al sud d’Etiòpia, a tocar amb les fronteres de Kenya i de Sudan del Sud, existeixen ètnies molt diferents entre elles, tot i que geogràficament molt properes entre si. Es mostra el dia a dia i els rituals ancestrals de quatre ètnies de la vall de l’Omo: els suri, els hamer, els arbore i els dassanech. En definitiva, és un viatge de retorn als orígens de l’home.

Data: Del 15 de gener al 7 de febrer de 2015
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

La Parada abaixa la persiana

Després de més de 2 anys d’activitat, La Parada abaixarà definitivament la persiana del seu espai al Mercat de l’Abaceria de Gràcia el proper dissabte 31 de gener.

No obstant això, la Xènia i la Raquel seguiran actives en les dues botigues online: La Parada Llibres i La Parada Fotografia, i La Parada continuarà participant en festivals i esdeveniments vinculats com a espai pop up.

El dissabte 31 de gener a les 12h volen convidar a tothom qui vulgui a compartir un últim vermut a l’espai que les ha acollit durant aquest temps i acomiadar-lo com mereix. La festa comptarà amb la participació de Núria Martínez Vernis, que realitzarà una acció poètica, i de Funktònics, que faran una actuació de funk i soul.

Data: Dissabte 31 de gener de 2015
Horari: A les 12h
Lloc: La Parada, Parades exteriors 14 i 15 del Mercat de l’Abaceria Central del barri de Gràcia (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Taller “Vídeo amb càmera fotogràfica”

La fotògrafa Vicky Pérez impartirà els dies 30 i 31 de gener a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya un taller en el que els alumnes aprendran els conceptes bàsics per poder gravar vídeos amb càmeres DSLR utilitzant tècniques que ajuden a entendre les pautes necessàries que permeten desenvolupar treballs amb una estètica, composició i creativitat personal.

Més informació a:

IEFC

Presentación del libro “The Random Series”

El próximo miércoles 28 de octubre a las 19h tendrá lugar en la Fundació Foto Colectania la presentación del libro “The Random Series” de Miguel Ángel Tornero. El acto contará con la participación del propio autor; de Anna Dot, comisaria de la exposición “En altres paraules” en Can Felipa y de Natasha Christia, coordinadora de ediciones internacionales de la editorial RM.

“The Random Series -berliner trato, romananzo & madrileño trip-” es un proyecto fotográfico que Tornero ha ido realizando a lo largo de cuatro años en Berlín, Roma y Madrid y que ahora presenta en este libro que se escapa a clasificaciones convencionales.

Miguel Ángel TorneroDurante su estancia en cada ciudad, Tornero fue fotografiando su día a día intensa e instintivamente, recopilando una serie de imágenes que son la materia prima de los collages digitales finales que se incluyen en la publicación. En su actitud ante la fotografía -y ante la ciudad-, priman la curiosidad y el instinto, y se mezclan los rasgos del flâneur, del turista japonés obsesionado por documentarlo todo y la información sin procesar y caótica del bebé que se rige aún por una vida inconsciente, ajena a convencionalismos. Como si se enfrenta a las cosas por primera vez.

En el proceso de creación de estos inquietantes collages, el autor utiliza el error de un software que no está programado para coser imágenes sin relación aparente. Desconoce los parámetros de corte y unión que el programa va a seguir y, por lo tanto, lo imprevisto pasa a ser protagonista y a marcar el ritmo de la serie. El resultado final es en gran medida dejado al azar.

El texto de Carlos Fernández-Pello en el libro es también un elaborado collage textual que, en un proceso paralelo al de la creación de las imágenes, ha sido manipulado, traducido y retraducido sin piedad a diferentes idiomas usando un traductor automático. La maquetación de las páginas del libro se ha hecho aleatoriamente y además, antes de encuadernarse, los pliegos han sido desordenados, de manera que podríamos hablar de un libro deconstruído en el que cada ejemplar es prácticamente único.

Fecha: Miércoles 28 de enero de 2015
Horario: A las 19h
Lugar: Fundació Foto Colectania, C/ Julián Romea 6 D2, 08006 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

“Hänna” de Anatol Gottfried

La galería Corretger5 inaugura hoy jueves 22 de enero a las 19h la exposición “Hänna” del fotógrafo Anatol Gottfried.

Hänna, la protagonista de misteriosa cabellera roja, se encuentra en el centro de este drama, que tiene lugar en diferentes actos simultáneos, paralelos y bizarros.

Es una historia sin pretender ser una. Como un marco rasgado de una película, cada imagen es una historia por sí misma. En conjunto, sin embargo, constituyen una realidad confusa.

Tiempo, espacio y dimensión se pierden en ella.

Fecha: Del 22 al 29 de enero de 2015
Lugar: Galería Corretger5, C/ Corretger 5, 08003 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

La imagen de la semana: “Pond” de Isma Monfort Vialcanet

La imagen de la semana: “Pond” de Isma Monfort Vialcanet
Isma Monfort Vialcanet: Pond

Las finalistas de esta semana son: Jesús G. Pastor: Desapareciendo, Román Yñán: Sin título, Marcos Ferreiro: Sin título, Benjamín Julve: Sin título, Albert Such: Sin título, Missatgerebut: Two Supermen, Jordi Pinyol: Holocaust, Martín Gallego: Encants Nous y Emili Garcia Ramón: Despatx de carrer..

Esta semana la selección la ha realizado Guillermo Ruiz, ganador de la semana anterior.

Proposta participativa “Explica’m un conte”

L’espai de lliure creació Carme Malaret i el restaurant El Foro col·laboren en un projecte de participació creativa en homenatge al fotògraf Humberto Rivas.

Tots aquells que hi vulguin participar han d’aportar una imatge que il·lustri un conte infantil. Per què un conte infantil? Perquè va ser la proposta que Laura Baringo juntament amb Marta Canals, les impulsores d'”Explica’m un conte”, li van fer al fotògraf l’any 1991. El projecte tal com elles l’entenien finalment no es va poder realitzar, però en record a la gran humanitat del personatge el volen reprendre amb aquesta acció participativa.

Les fotos s’exposaran a l’aparador de El Foro. La inauguració de la mostra serà el dimecres 4 febrer.

Més informació a:

Restaurant El Foro

Exposició “La negra Barcelona dels germans Muñoz Ramonet”

L’espai Barcelona Visions inaugura el proper dissabte 31 de gener a les 19:30h “La negra Barcelona dels germans Muñoz Ramonet”, un projecte fotogràfic col·lectiu que converteix en imatges tres llibres ben diferents entre sí, però amb un nexe comú: Barcelona i els germans Muñoz Ramonet.

“Si te dicen que caí”, “Muñoz Ramonet Societat Il·limitada” i “La invención de Carmen Broto” ens submergeixen en una ciutat obscura i uns personatges tèrbols que se’ns mostraran a través de l’objectiu de la càmera dels fotógrafs Álvaro Sánchez Montañés, Faustí Llucià, Gabriele Merolli, Joan Teixidor i Xavi Piera.

Una exposició on es recrea lliurement la Barcelona i l’empremta dels germans Muñoz Ramonet, un pols a una ciutat i a una època a la vegada fosca, per una majoria, i glamurosa, per uns pocs. Unes mirades que ens permetran consolidar en el temps la imatge d’una Barcelona que s’anat transformant, però que realment, no ha canviat tant. La seva ànima segueix tenint racons negres, molt negres.

Data: Del 31 de gener a l’1 de març de 2015
Lloc: Barcelona Visions, C/ Banys Vells 7, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta