Exposició “El món per un forat”

El proper dimecres 3 de juny a les 19h s’inaugura una exposició fotogràfica col·lectiva dels alumnes del Curs II Fotografia Creativa de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge al Centre Cultural Can Fabra.

La mostra reuneix els treballs de fotografia estenopeica de Laia Lora, Miquel Bayo, Frederic Lista, Dani Novoa, Núria Farregut, Rossend Ribas, Olga Fabá, Alexis Ramos, Jordi Garcia i Jordi Alfonso.

Data: Del 3 al 28 de juny de 2015
Lloc: Passadís de l’Auditori del Centre Cultural Can Fabra, C/ Segre 24-32, 08030 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“Etereoicidades” de Jose Conceptes

El Punt Multimèdia inaugura el próximo miércoles 3 de junio a las 20 h la exposición “Etereoicidades” del fotógrafo Jose Conceptes.

Jose ConceptesEl gusto por la orden, las formas, por el juego de luces y sombras, y una adecuada organización y coordinación de los elementos espaciales, destacando las sutilezas cromáticas del ambiente, con el que el autor consigue crear un mensaje propio de realidad llena de sentimientos vitales. A través de la fotografía penetra en una realidad íntima. La fotografía actúa como testigo de una realidad que se nos escapa a simple vista y conforma unas estructuras que sólo se dan en su propia visión espacial.

Fecha: Del 3 al 4 de junio de 2015
Lugar: Punt Multimèdia, C/ Muntadas 5, 08014 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

“Los primeros dos últimos años” de Silvia Grav

En el marco del festival DOCfield>15, La Taché Gallery acoge del 4 de junio al 18 de julio la exposición “Los primeros dos últimos años” de la fotógrafa Silvia Grav.

Silvia GravLa muestra, de carácter retrospectivo, propone un recorrido por la trayectoria de la autora, recogiendo tanto series de hace unos años como su obra más reciente, en la cual introduce, después de años trabajando en blanco y negro, el color. La exposición nos adentra en el particular universo de la artista, que parte de la realidad para lograr otras dimensiones insospechadas mediante los programas de edición.

Fecha: Del 4 de junio al 18 de julio de 2015
Lugar: La Taché Gallery, C/ Consell de Cent 292, 08007 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

Exposició “Extensió d’aigua salada”

El Museu Marítim de Barcelona inaugura el proper dimecres 3 de juny a les 19h l’exposició “Extensió d’aigua salada”.

Aquesta mostra és el resultat d’un procés obert de recerca i investigació formal al voltant del mar desenvolupat al llarg d’un curs per la fotògrafa Mònica Roselló i un grup d’estudiants de 4t d’ESO. Diversitat de fonts (fotogràfiques, visuals, històriques, literàries, biogràfiques…) han conformat els diferents punts de partida d’aquest projecte que ha originat múltiples aproximacions i formalitzacions al voltant de la temàtica del mar.

Aquest projecte ha comptat amb la participació dels alumnes Cian Bennell, Bruno Carreras, Júlia Corchet, Carlota Fernàndez, Víctor Hernández, Aina Martí, Brian Martínez, Jaume Mulet, Ryuken Nishizawa, Víctor Ojeda, Bru Ramis, Sara Retamero, Adriana Rivera, Irma Salvador, Aldair Tarrillo, George Esteban Urbáez, Albert Vicente, Marc Vicente, Nil Vilalta, Oriol Vinyoles, Ernest Zamora, i de la professora Àngels Pradilla.

Data: Del 3 de juny al 27 de setembre de 2015
Lloc: Museu Marítim de Barcelona, Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“El tren dels oblidats” de William Daniels

En el marc del festival DOCfield>15, el Centre Cívic Golferichs inaugura el proper dijous 4 de juny a les 19.30 h l’exposició “El tren dels oblidats” de William Daniels.

William DanielsEl projecte més car de l’era soviètica és la línia de ferrocarril Baikal-Amur Magistral, de més de 4.000 km., que travessa l’extrem oriental rus. Aquesta línia uneix pobles oblidats i aïllats del món als quals hi manca de tot, inclús estructures sanitàries. Al llarg de la BAM no convé posar-se malalt, ja que l’hospital més proper de vegades es troba a més d’un dia de viatge.

Per això, les autoritats han posat en marxa un tren-hospital que s’atura a gairebé cada poble de la línia un o dos cops l’any, i que els habitants esperen com aigua de maig. Per a ells, el tren Matvei Mudrov és molt més que una clínica ambulant: és l’últim vincle que tenen amb la resta de Rússia, aquella Rússia occidental que tant s’ha desenvolupat en els darrers deu anys, però que ho ha fet sense ells.

Data: Del 4 de juny al 24 de juliol de 2015
Lloc: Espai de fotografia Francesc Català-Roca, C/ Llançà 21, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Tallers d’estiu 2015 al Pati Llimona

Les inscripcions als tallers d’estiu 2015 del centre cívic Pati Llimona comencen el 27 de maig. Aquests són els cursos que s’impartiran els mesos de juny i juliol de 2015:

 • Fotografia digital per a principiants (nivell II)
 • Càmera rèflex digital d’exterior
 • Col·lodió humit
 • Descomposició fotogràfica (ordre i des-ordre)
 • El món vist des del meu telèfon
 • Flaix Strobist
 • Fotografia de moda
 • Fotografia de nus
 • Fotografia de nus a l’exterior
 • Fotografia d’espectacles
 • Fotografia i viatge. Un recorregut a través d’allò insòlit
 • Fotografiar la cultura popular – Correfocs
 • Llenguatge fotogràfic
 • Passejades fotogràfiques d’estiu: fotografia nocturna
 • Tècniques de transferències fotogràfiques
 • Treu-li profit a “l’hora màgica” o “l’hora blava”

Més informació a:

Centre Cívic Pati Llimona

NITS DOCfield

Els dijous del proper mes de juny se celebraran a quatre places de la ciutat les NITS DOCfield, una sèrie de vetllades de projeccions gratuïtes a l’aire lliure. Sota el tema del festival DOCfield>15, “The Heart of the Matter”, la seva directora artística, Jessica Murray, ha preparat quatre sessions al voltant de quatre temes diferents: “Des del meu barri”, “Fotografia de carrer”, “Resistència” i “En moviment”.

4 de juny a les 22h: “Des del meu barri”, a la Plaça Pou de la Figuera
11 de juny a les 22h: “Fotografia de carrer”, a la Plaça del Sortidor, amb l’actuació en directe del músic de jazz Juan de Diego
18 de juny a les 22h: “Resistència”, a la Plaça de Sarrià
25 de juny a les 22h: “En moviment”, a la Plaça de Sant Joaquim

Xerrada a l’entorn del treball de Joan Guerrero

El proper dijous 4 de juny a les 19.30 h tindrà lloc a Barcelona Visions una xerrada amb la participació de la historiadora de la fotografia Laura Terré i el fotògraf Joan Guerrero.

Partint del treball “Lamento Borincano” de Guerrero, però no limitant-se només a aquest, la conversa girarà al voltant de l’estil, contingut, tècniques i motivacions que han marcat l’immens treball de l’autor.

Data: Dijous 4 de juny de 2015
Horari: A les 19:30h
Lloc: Barcelona Visions, C/ Banys Vells 7, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“On Eating Disorders” de Laia Abril

En el marc del festival DOCfield>15, la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles inaugura el proper dimecres 3 de juny a les 20 h l’exposició “On Eating Disorders” de la fotògrafa Laia Abril.

Laia Abril“On Eating Disorders” neix amb el desig d’enderrocar tabús i idees errònies, de donar a conèixer factors desencadenants en la nostra societat, de reconèixer les víctimes col·laterals i d’ajudar a les comunitats a estar més informades i ser més capaces de fer front als trastorns alimentaris i els seus afectats.

Centrat en els aspectes més incòmodes, el projecte a llarg termini es divideix en 3 capítols: “A Bad Day”, sobre la lluita diària d’una noia amb bulímia; “Thinspiration”, entorn a la comunitat Pro-Ana, que promou l’anorèxia com a estil de vida, i “The Epilogue”, sobre les seqüeles sofertes per una família després de perdre la seva filla per culpa de la bulímia.

El mateix dia de la inauguració, a les 19h, hi haurà una taula rodona amb la participació de la Laia i l’Abbie Trayler-Smith, autora de l’exposició “The Big O”, que es podrà veure a la Fnac Triangle.

Data: Del 3 al 30 de juny al de 2015
Lloc: Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles , C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Exposición “Homenaje a Pere Formiguera”

Exposición Homenaje a Pere Formiguera.Del 29 de mayo al 23 de junio de 2015 podremos disfrutar de la exposición “Homenaje a Pere Formiguera” en Dotze Gats Galería Taller.

La asociación fotográfica de Sant Cugat del Vallés, Qgat Foto participó activamente en el “Any Pere Formiguera”, un año dedicado al fotógrafo Pere Formiguera (1952-2013) como reconocimiento de su trayectoría humana y artística de unos de los artistas con más nombre y proyección internacional de Sant Cugat del Vallés.

Dentro de los diferentes eventos la asociación organizó a exposición “Tast de fotografia d’autor a Sant Cugat” que se presenta ahora en la Galería Taller Dotze Gats – ANFA.

Esta exposición presenta siete proyectos fotográficos de autor de ocho fotógrafos santcugatenses: Miquel Abat, Carles Cabanas, Jordi Camí, Maite Llasera y Joan Roig, Llorenç Pié, Pep Pujol y Lluís Ribes. La fotografía de autor está presente constantemente en la obra de Pere Formiguera y es una de las aportaciones más significativas a este arte.

De esta forma, igual que lo han hecho sus amigos fotógrafos Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Manel Úbeda, Mariano Zuzunaga y Rafael Navarro con la exposición “Pere Formiguera. Homenatge. Amics i companys” también organizada recientemente por Qgat Foto, se quiere rendir homenaje y celebrar este año entrañable en memoria del gran amigo y fotógrafo que nos dejó.

La exposición “Tast de fotografia d’autor a Sant Cugat” comisionada per Miquel Abat ha estat producida por la AFSCV- Qgat-foto, con la colaboración del Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallés y Hewlett-Packard.

Fecha: Del 29 de mayo al 23 de junio de 2015
Lugar: Dotze Gats Galería Taller, Carrer de l’Olivera, 18, 08004 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

“The Big O” de Abbie Trayler-Smith

En el marco del festival DOCfield>15, La Fnac Triangle acoge del 2 de junio al 31 de julio la exposición “The Big O” de la fotógrafa Abbie Trayler-Smith.

Abbie Trayler SmithLa gran O es un estudio cercano de los niños que se esconden tras las estadísticas sobre obesidad que están sacudiendo el núcleo de la sociedad británica contemporánea. Los datos sugieren que la obesidad ha alcanzado proporciones epidémicas en el Reino Unido, donde se estima que 1 de cada 3 niños del país tiene sobrepeso u obesidad.

Los efectos psicológicos que conlleva el ser gordo en una sociedad que valora la delgadez por encima de todo preocupan a la fotógrafa tanto como los efectos obvios para la salud. Pero si el 33% de los jóvenes británicos se sienten inadecuados, ¿no resulta inadecuado también preocuparse sólo por la apariencia física?

Fecha: Del 2 de junio al 31 de julio de 2015
Lugar: Fnac Triangle, Plaça Catalunya 4, 08002 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita