Segundo Encuentro de Auto-Producciones

El colectivo Fotógrafxs de Papel organiza el próximo sábado 4 de julio a partir de las 11:30h el Segundo Encuentro de Auto-Producciones, dedicado a las Memorias Visuales, en Espai Nag.

Entre las actividades que se realizarán, destaca la presentación del fanzine “La foto en su (con)texto: Memorias visuales, deseos, errores y otras cicatrices”, un taller de fotograma, charlas, exposiciones, un mercadillo de auto-producciones, proyecciones y una sesión de música con VJ Sabotaje.

Fecha: Sábado 4 de julio de 2015
Horario: A partir de las 11:30h
Lugar: Espai Nag, C/ França Xica 26-30, 08004 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

“The hidden project” de Aqua Aura

La galería H2O inaugura el próximo miércoles 8 de julio la exposición “The hidden project” del fotógrafo Aqua Aura.

Se exhibirán dos de las principales series del artista: “Portraits Survivants” y “Frozen Frames”. Ambas manipulación de la realidad con el objetivo de construir una nueva dimensión. Los retratos como distorsiones grotescas de una humanidad que podría interpretarse como post-atómica. Los paisajes, collages de fotos tomadas en Europa y Oriente Medio mezcladas en post-producción digital, como síntesis de la idea de “lugar”.

Aqua AuraEn ambas series el autor juega con el concepto de ocultar y revelar a la vez llevando al espectador a una dinámica de negación de la imagen. Así las imágenes se exponen en condiciones de poca visibilidad o incluso embaladas. Y se utilizan espacios poco corrientes de la galería, como un almacén en construcción en el que los espectadores tendrán que buscar las obras de arte entre pasarelas y herramientas. Esta dificultad, este esfuerzo extra que se requiere, conduce a una experiencia frustrante intencional de la exposición que no permitirá en ningún caso ver la obra completa.

Será posible ver las imágenes íntegramente sólo a través del catálogo y a través de una selección exhibida de forma paralela en el IIC Instituto Italiano de Cultura. Con esta exposición, Aqua Aura abre una amplia reflexión sobre las dinámicas de fruición del arte contemporáneo y la relación entre obras y público, así como sobre la sustitución posmoderna del espacio físico con el espacio de la documentación.

Fecha: Del 8 de julio al 7 de agosto de 2015
Lugar: Galería H2O, C/ Verdi 152, 08012 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

Foto a la fresca 2015

Demà dimecres 1 de juliol comença una nova edició del cicle de projeccions “Foto a la fresca” de l’Espai Fotogràfic Can Basté.

Es mostrarà el resultat de les intervencions realitzades al llibre “Pasaporte Territorios Libres” pels fotògrafs Joan Guerrero, Juanan Requena, Tomás Skop, Jordi Esteve i Sonia Giménez. També es projectaran treballs d’Eugeni Gay, Aïnhoa Ananda, Manu Mart, Javier Corso, Manuel Ibáñez, Tamara Lopez Seoane, Oscar Dhooge, Pablo Arranz Fernández, Marcela Tejada, Carles Pindorius, David López, Bob Alcazar Badia, David Salcedo i Mingo Venero.

No oblideu que “Foto a la fresca” és un esdeveniment participatiu. Els organitzadors us animen a que porteu alguna cosa per sopar per compartir entre tots.

Data: Dimecres 1 de juliol de 2015
Horari: A les 21:30h
Lloc: Plaça Humberto Rivas, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Conferència “Pere Català i Pic, 100 anys de fotografia”

Amb motiu del centenari dels inicis fotogràfics de Pere Català i Pic, el proper dimecres 15 de juliol a les 19:30h tindrà lloc al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya una conferència sobre la seva trajectòria professional. L’acta comptarà amb la participació de Pilar Parcerisas, comissària de l’exposició “Pere Català i Pic. Fotografia i publicitat”; Bienve Moya, comissari de l’exposició “La festa vista per tres fotògrafs vallencs”; i Pablo Giori, biògraf del fotògraf.

Data: Dimecres 15 de juliol de 2015
Horari: A les 19:30h
Lloc: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Pl. Nova 5, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Itinerari “Experiència Centelles”

“Experiència Centelles” és un itinerari organitzat per Arqueologia del Punt de Vista pels escenaris de les fotografies d’Agustí Centelles fetes durant les primeres hores de la Guerra Civil Espanyola. Gràcies a una exhaustiva recerca prèvia, els assistents poden reconstruir els fets representats, en els mateixos llocs on aquests es van produir.

Les fotos que guiaran els assistents registren un instant de canvi. La Guerra Civil és encara una insurrecció militar i Centelles un fotoperiodista sumit en una metamorfosi de la qual, en poques hores, sortirà un fotògraf de guerra. El dia en què es va desencadenar aquesta transformació, Centelles va realitzar algunes de les imatges que avui formen part de l’imaginari col·lectiu que tenim d’aquells fets.

L’itinerari comptarà amb la presència de Sergi Centelles, fill de l’autor de les imatges, que oferirà un testimoniatge únic, així com alguns detalls de la biografia de Centelles des d’un punt de vista molt proper i familiar.

Els interessats en assistir a aquesta visita han d’inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a info@arqueologiadelpuntdevista.org.

Data: Diumenge 19 de juliol de 2015
Horari: A les 10h
Lloc: Cruïlla C/ Diputació amb C/ Llúria, 08009 Barcelona (mapa)
Preu: 10€ (Cal inscripció prèvia)

DOCfield Dummy Award 2015

La Fundación Photographic Social Vision y The Folio Club presentan el próximo miércoles 1 de julio a las 19h los proyectos finalistas y el ganador de la convocatoria DOCfield Dummy Award 2015. La entrega del premio se complementará con una exposición de todos los trabajos finalistas que se podrá visitar hasta el 15 de septiembre.

Fecha: Miércoles 1 de julio de 2015
Horario: A las 19 h
Lugar: The Folio Club, C/ Roc Boronat 37, 08005 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

Exposició “19è FotoPres “la Caixa”. Nova imatge documental”

La popularització de la fotografia digital i la seva difusió a través de les noves tecnologies ha afegit un nou element a un debat encara obert: el de l’estatus de la imatge com a document de la realitat. Els deu projectes reunits a l’exposició “19è FotoPres “la Caixa”. Nova imatge documental” assagen nous registres, motius i formats per aprofundir en aspectes socials que queden enfosquits sota la quantitat ingent d’imatges que es produeixen i es consumeixen cada dia.

Juntament amb les sèries fotogràfiques, altres eines com ara vídeos, cartografies, diagrames o pàgines web integren algunes d’aquestes propostes. Els autors i els col·lectius seleccionats utilitzen aquests vectors de la imatge documental per abordar aspectes com el territori, l’entorn, les perifèries, la identitat, la violència o les fronteres. Els seus projectes llancen noves mirades i generen imaginaris inesperats i relats sobre comunitats, llocs o conflictes que abans no tenien visibilitat.

Els treballs exposats van ser dotats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d’Imatge Documental de la Fundació “la Caixa”. S’han elaborat sota la supervisió de tutors de l’agència Magnum Photos i el resultat de cadascun ha vist la llum en forma de fotollibre.

La mostra recull els projectes “Y salimos a matar a gente. La nueva cultura de la violencia en la América Latina. Capítulo 2. Venezuela” de Sebastián Liste (Alicante), “La Dernière Carte” de Gerardo Custance (Madrid), “El Frente – الجبھة” del col·lectiu El Cíclope Mecánico (Sevilla), “La montaña” de Jon Cazenave (San Sebastián), “This is Spain” del col·lectiu NOPHOTO (Madrid), “Bonavista” de David Mocha (Tarragona), “Guerrilleras” de Rebecka Bíró, en col·laboració amb Victoria Montero (Suecia/Barcelona), “Everybody needs good neighbours” d’Arnau Blanch (Girona), “Surviving Greece. Jóvenes afganos en camino” de Mattia Insolera (Italia/Barcelona), i “Aquellos que esperan”, projecte col·lectiu de Borja Larrondo, Pablo López Learte i Diego Sánchez.

FotoPres inaugura amb aquesta 19a edició una nova etapa. Després de la dedicació inicial al fotoperiodisme, s’expandeix ara fins a un àmbit més ampli: el del nou rol del mitjà fotogràfic –en un món marcat per l’accés massiu a la seva producció i consum– i el replantejament conseqüent, sovint multidisciplinar, dels registres tradicionals de la imatge documental.

Data: Del 8 de juliol al 18 d’octubre de 2015
Lloc: CaixaForum, Av. Marquès de Comillas 6-8, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Stripart 2015

El Centre Cívic Guinardó porta des de 1995 apostant per les propostes d’art emergent a través del festival Stripart. Segons els organitzadors, es vol apropar la creació contemporània a tot tipus d’espectadors, mostrant “el que avui és estudi i recerca, però demà pot ser tendència”.

Es tracta d’una mostra de joves artistes dirigida a tothom qui experimenta amb el que s’han denominat “els nous llenguatges artístics”. Una gran exposició oberta a un ampli ventall de formes expressives on es barreja pintura, fotografia, disseny, escultura, arquitectures efímeres, poesia visual, instal·lacions, accions, performances, música i video art.

En aquesta ocasió, els coordinadors han seleccionat peces de més de 100 artistes que podran ser visitades, durant 14 dies, en més de 600 metres quadrats d’espai expositiu. Entre els artistes que participen en aquesta edició destaquem als fotògrafs Anaïs Caleii, Arturo Prieto Hernández, EXILIO, Guillem Font, Ignacio Beltrán, Xisco Navarro, Xènia Fuentes, Olga Soria, Nuria Figueras, Miguel Soria, MConsuelo Alcaide, Marta Garcia, Marta Fernàndez, Lorena Virgone i Ivan Caponio.

La inauguració tindrà lloc el proper dissabte 4 de juliol a les 21h. Durant l’acte, es podrà gaudir d’espectacles de dansa, performance, circ i teatre. Per finalitzar la nit, s’obrirà al públic la piscina annexa al ritme del DJ Xavi Mateu.

El programa inclou cursos i tallers durant els dies que duri Stripart. Els artistes que participen, a més de fer visible la seva obra, opten al fet que les seves propostes tinguin més recorregut i poden accedir a altres circuits.

Data: Del 4 al 17 de juliol de 2015
Lloc: Centre Cívic Guinardó, Ronda Guinardó 101, 08041 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

“in itinere” de Jon Arruti

El proper dijous 2 de juliol a les 19 h s’inaugura a la galeria Balaguer l’exposició “in itinere” del fotògraf Jon Arruti.

Jon Arruti“in itinere” és un viatge al retrobament d’un mateix, arrossegat pel desig inconscient de tornar a llocs o moments ja viscuts. És un passeig a través de connexions i camins oblidats que convergeixen en llocs de pas. Llocs que comprimeixen el temps i on només les pedres romanen.

Data: Del 2 al 24 de juliol de 2015
Lloc: Galeria Balaguer, C/ Roger de Flor 5, 08018 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Exposición “Auteurs du Poble Sec”

El espacio Dotze Gats inaugura el próximo viernes 26 de junio a las 20h la exposición colectiva “Auteurs du Poble Sec”.

“Auteurs du Poble Sec” es un trabajo realizado por los alumnos de un curso impartido por el fotógrafo Jordi Oliver y que refleja doce miradas muy personales y particulares sobre el barrio del Poble Sec y sus gentes.

Fecha: Del 26 de junio al 3 de julio de 2015
Lugar: Dotze Gats, C/ Olivera 18, 08004 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita

Presentación de proyectos del curso de autoedición de fotolibros de GrisArt

La escuela GrisArt invita a todo aquel que esté interesado a participar el próximo jueves 25 de junio a las 19h en The Folio Club en una sesión abierta de presentación de los proyectos realizados en el curso de autoedición de fotolibros impartido por Román Yñán (Standard Books) con la colaboración de Ignasi López (BSide Books), Sergi Opisso (Opisso Estudio), y Salvi Danés, fotógrafo finalista del “First Book Award” de la editorial Mack con su proyecto “Blackcelona”.

Fecha: Jueves 25 de junio de 2015
Horario: A las 19 h
Lugar: The Folio Club, C/ Roc Boronat 37, 08005 Barcelona (mapa)
Precio: Entrada gratuita