Festival LUMÍNIC 2023

La 4a edició del Festival LUMÍNIC arriba del 3 de juny al 16 de juliol per omplir de fotografia els carrers, les places i les galeries de Sant Cugat del Vallès. Un festival que, des de 2019, impulsa la fotografia d’autor, estudia el fet fotogràfic i genera nous espais de coneixement i reflexió al voltant de la disciplina amb caràcter inclusiu i participatiu.

En aquesta edició, el festival treballarà sota el lema “Noves construccions de la fotografia” per debatre i posar sobre la taula temes com la represa al món analògic o les noves oportunitats gràcies a la intel·ligència artificial.

La programació es desplega en més d’un mes de recorregut i compta, alhora, amb 12 exposicions, tallers, xerrades, projeccions, taules rodones i visites guiades relacionades amb la fotografia i que promouen la sinergia entre agents culturals i públic.

Moltes de les activitats i tallers es concentraran durant el primer cap de setmana del festival, el dissabte 3 (d’11 a 22 h) i diumenge 4 de juny (d’11 a 14 h), on el Celler Modernista de Sant Cugat es transformarà en un Mercat Fotogràfic d’Obra Artística per inaugurar el festival i on participaran artistes i s’hi podrà gaudir d’una zona de pícnic, tallers i activitats gratuïtes per a adults i famílies.