PICS 2010 Projecte d’Imatge Contemporània i Social


El centre cívic Pati Llimona inaugura el PICS, un nou projecte de fotografia dedicat a la imatge social contemporània. És un espai obert a totes i tots els amants de la fotografia i que segur que satisfarà moltes de les inquietuds i curiositats sobre aquesta forma d’expressió artística. Del 26 al 30 d’abril trobareu un munt de propostes: xerrades, taules rodones, tallers, exposicions… amb la col·laboració de diversos professionals del centre i entitats que fan de la fotografia un mitjà d’expressió artístic i de comunicació.

DILLUNS 26 – FOTOCURIOSITAT

D’11 a 15 h. Homenatge a la càmera estenopeica.
Coneixereu l’essència de la fotografia a través de la tècnica més antiga. S’ofereix la possibilitat d’introduir-vos dintre d’una màquina fotogràfica gegant, per experimentar i conèixer com es formen les imatges. A càrrec de Miguel García Orive.

DIMARTS 27 – FOTOEXPO

19.30 h. Inauguració de les exposicions.

Enfocat al Gòtic (Del 27 d’abril al 21 de maig)
18 Fotògrafs — 18 Botigues — Una doble exposició. Descobriu les obres fotogràfiques d’artistes emergents amb un original recorregut per les botigues del barri. La visita acaba al centre cívic on podreu admirar les botigues del circuït expositiu, vistes a través de l’objectiu de cada fotògraf que hi ha exposat.

Tan a prop, tan lluny (Del 27 d’abril al 21 de maig)
Els habitants de les grans ciutats comparteixen codis, costums i hàbits d’oci. Aquesta exposició col·lectiva presenta una selecció de fotografies dels membres de Barcelona Photobloggers que cerquen aquests encontres i identitats.

Foto Play (Del 27 d’abril al 3 de maig)
Fotografies realitzades pels nens i nenes del Casal Infantil Pati Llimona dins del marc d’un taller en el que varen aprendre les eines bàsiques per fer bones fotografies.

DIMECRES 28 – FOTOEXPERIÈNCIA

19.30 h. Xerrada: Viatjar per fotografiar. Una altra manera d’anar per la vida.
Apropar-nos a una realitat culturalment diferent i com s’organitza un viatge per treure’n un bon rendiment fotogràfic. A càrrec de Ruth Estellers i Artur Isal, de la Associació Artisal.

20 h. Xerrada: Fotobloguejant.
Els fotoblogs com un estil expositiu on-line, un camí d’aprenentatge i un mitjà de comunicació social. A càrrec de Barcelona Photobloggers.

DIJOUS 29 – FOTODEBAT

Taula rodona: “Ètica o estètica”
Un debat des de diferents necessitats i estils fotogràfics per a reflexionar sobre l’ètica de la fotografia digital. Participen: Sergio Tello, fotògraf; David Vilaplana, fotògraf i soci col·laborador d’Imagen en Acción; Isabel Holgado, Col·lectiu Al hanan. Moderada per Victòria Gràcia de l’Asociación Fotogràfica Enfoque Selectivo.

DIVENDRES 30 – FOTOPRÀCTICA

A partir de les 19 h. Visionat de portfolis.
Visionat de treballs personals comentat per un jurat d’experts en fotografia. Podeu participar com a públic o presentar el vostre projecte fotogràfic. Amb els fotògrafs Juan de Dios Pérez, Jaume Juncadella i Ruth Estellers. Cal inscripció prèvia abans del 22 d’abril. Consulteu les bases de participació a la web www.bcn.cat/ccpatillimona.

18 h. Passejada fotogràfica: turisme ètic pel Gòtic.
Una imatge val més que mil paraules, que vols transmetre amb les teves fotografies? A càrrec de Victòria Gràcia de l’Asociación Fotogràfica Enfoque Selectivo.

18 a 20 h. Taller d’edició d’imatges per a l’autopublicació a Internet.
Taller per a conèixer les eines bàsiques del processador d’imatges per a la publicació de fotografies a diferents plataformes digitals. A càrrec de Marcelo Aurelio de Barcelona Photobloggers.

20 a 22 h. Taller de Gestió del color.
Monogràfic dirigit a fotògrafs i dissenyadors gràfics interessats en aprofundir en la utilització dels perfils del color per configurar adequadament la càmera, el processador d’imatges i la impressió final. A càrrec de Carlos Maldonado.

Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers i la passejada on cal inscripció prèvia a la recepció del centre cívic. Preu: 6 €.

Més informació a:

Centre Cívic Pati Llimona

4 comentarios en “PICS 2010 Projecte d’Imatge Contemporània i Social

Los comentarios están cerrados.