“Alma” de Shinji Nagabe

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dijous 26 d’abril a les 20 h la exposició “Alma” de Shinji Nagabe.

La mostra ens convida a capbussar-nos en una trobada amb la nostra essència. S’ha dissenyat la instal·lació especialment per a la Sala Cava del centre cívic, la seva planta allargada i la seva alçada van ser motiu d’inspiració per la seva semblança a un altar budista visitat per Shinji a Bangkok.

Dues imatges completen l’altar, les de nens proveïts amb canyes de sucre. Són els guardians que protegeixen a Buda i al temple. La simbologia d’aquest moment d’elevació s’estén cap a la paret oposada de l’espai amb fotografies enterament vermelles, referint-se a la màgia que ocorre a les cambres fosques de revelats de pel·lícules fotogràfiques, on es pot establir un contacte gairebé espiritual amb les imatges.

En aquesta atmosfera zen-budista som convidats a abandonar conviccions i identificar l’essencial, la nostra ànima. Difícil tasca en una societat on, sota una fe cega, ens aferrem a discursos d’intolerància que ens divideixen i aparten de la comprensió de la veritat, moment fortuït de plenitud, el qual es pot equiparar al Nirvana.

Data: Del 26 d’abril al 9 de juny de 2018
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *