Presentació del llibre “Barcelona en construcció (1940-1970)”

El proper dimarts 21 de novembre a les 19h tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya la presentació del llibre “Barcelona en construcció (1940-1970)”.

Aquest llibre constitueix un relat, una crònica, de la construcció de Barcelona en el període de 1940 a 1975, a partir dels reportatges de Leopoldo Plasencia, un fotògraf especialment interessat a captar tant el canvi de paisatge, físic i humà, com el treball dels individus que el van fer possible.

La historiadora Isabel Segura n’ha seleccionat i contextualitzat més de 200 que ens ofereixen el making-of de la construcció i la transformació de la ciutat de Barcelona.

Leopoldo Plasencia va rebre l’encàrrec, per part d’algunes de les empreses constructores o d’institucions promotores, de documentar gràficament aquest ingent procés d’expansió que va depassar els marges de la ciutat i es va desplegar per municipis propers.

El seu fons, fins ara en gran part inèdit, inclou més de 18.000 imatges que es conserven a l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. Laia Foix, en el pròleg, mostra el llarg camí que els negatius fotogràfics han recorregut fins a poder ser consultats, i posa en valor l’arxiu del fotògraf com a conjunt. També ens parla de la vulnerabilitat de la fotografia i les necessitats de preservació, digitalització i catalogació, per a fer possible la seva difusió.

Data: Dimarts 21 de novembre de 2017
Horari: A les 19h
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte d’Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta