“Archives of Abuse” i “A Room of Their Own” de Susan Meiselas

L’espai La Bonne inaugura el proper dimarts 14 de novembre a les 19h les exposicions “Archives of Abuse” i “A Room of Their Own” de Susan Meiselas.

A partir de d’aquestes dues sèries fotogràfiques, La Bonne i la Fundació Antoni Tàpies proposen un espai per a debatre la representació de la violència masclista. En aquestes sèries Meiselas s’endinsa en les representacions de la violència masclista a través de les cases d’acollida on es refugien les dones maltractades, dels seus testimonis i dels registres policials que es generen quan tenen lloc les agressions masclistes.

A “Archives of Abuse”, Meiselas va treballar conjuntament amb el Departament de Policia de la ciutat de San Francisco. La fotògrafa acompanyava els policies en els moments d’intervenció i protecció de dones víctimes de violència masclista. Tot respectant i protegint la identitat de les víctimes, Meiselas seguia de prop el procés de documentació i mediació dels agents.

“A Room of Their Own” és un projecte que l’autora va realitzar en col·laboració amb Multistory per tal d’encarar el problema de la violència masclista a la regió de Black Country (Regne Unit). En aquesta ocasió, Meiselas va desenvolupar un projecte de col·laboració amb les dones refugiades en centres d’acollida. Aquelles que van participar voluntàriament van compartir amb la fotògrafa l’anhel de ser dones lliures. El punt de partida d’aquest camí és l’habitació pròpia que els centres d’acollida faciliten.

Data: Del 14 de novembre de 2017 al 14 de gener del 2018
Lloc: La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, C/ Sant Pere més Baix 7, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *