Exposició “Robert Capa: 18 de març de 1939, l’exèrcit oblidat del camp d’Argelers”

La seu del Memorial Democràtic acull del 22 de març al 12 de setembre l’exposició “Robert Capa: 18 de març de 1939, l’exèrcit oblidat del camp d’Argelers”.

La mostra conté unes seixanta imatges, la major part de la col·lecció fotogràfica sobre la Guerra Civil espanyola, coneguda com “la Maleta Mexicana”, dipositada al Centre Internacional de Fotografia (ICP) de Nova York.

Està comissariada per Grégory Tuban, historiador i responsable de projectes del Memorial del Camp d’Argelers de la Marenda, i Michel Lefebvre, periodista i redactor en cap de la secció “Histoire” de Le Monde Magazine. Els dos comissaris van poder reconstruir i datar l’estada de Robert Capa als camps francesos. L’exposició se centra de manera cronològica en el recorregut que Capa va fer per diversos camps de refugiats a França, entre els dies 18 i 19 de març. En concret, el fotògraf va retratar Argelers, Barcarès, Bram i Montoliu. Robert Capa mostra la situació difícil i complicada d’una gran massa de refugiats, amb una mirada compromesa amb la República derrotada, alhora que destaca també la humanitat d’aquelles persones excloses en territori francès.

Data: Del 22 de març al 12 de setembre de 2023
Lloc: Memorial Democràtic, C/ Peu de la Creu 4, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta