«Rapsòdia» de Mercè Ribera

La galeria fotogràfica il mondo inaugura el proper divendres 18 de novembre a les 18:30h l’exposició «Rapsòdia» de Mercè Ribera. La vetllada serà amenitzada pel músic i guitarrista de jazz Pablo Fernández Martínez.

Mercè Ribera convida a descobrir les seves foto-ficcions en què genera un delicat exercici de comunicació amb l’espectador mitjançant mons diminuts disposats a la seva taula de treball que són reflex del seu imaginari. De la mateixa manera que un escenògraf disposa els elements, l’artista compon el món interior, un univers poètic ple de metàfores, senzilles i profundes alhora.

La Mercè és una autora visual on el que és conceptual té gran envergadura, la fotografia és el mitjà, i la conjunció d’objectes actua com a expressió de missatges. D’aquesta manera sorgeixen les seves creacions en què sensibilitat, imaginació, sentit de l’humor i la ironia són els components de la seva singular obra.

El títol «Rapsòdia» és degut a la selecció de temàtica amb caràcter sui géneris, on l’estètica homogènia i coherent amb fotografies en blanc i negre en diferents formats funciona a manera de fil conductor.

L’aparent senzilla de les imatges no s’ha de confondre, ja que són fruit de llargues hores de preparació i meticulositat a l’estudi i van ser creades amb la intenció que qualsevol espectador les percebi amb naturalitat. Tot i això, a partir de diverses claus visuals com a punt de partida, cadascuna genera diferents lectures i reflexions.

Data: Del 19 de novembre de 2022 al 20 de gener de 2023
Lloc: Galeria fotogràfica il mondo, C/ Calàbria 178, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta