«L’esvaïment i el rastre» de Maribel Mata i «Converses amb la mort» de Jaume Buxeda

En el marc del festival Revela’T, la galeria fotogràfica il mondo inaugura el proper 22 de setembre a les 18:30h una exposició conjunta on participen Maribel Mata amb «L’esvaïment i el rastre» i «Converses amb la mort» de Jaume Buxeda.

La sèrie «L’esvaïment i el rastre» de Maribel Mata va néixer des de l’impuls creatiu generat per la indagació sense límits amb tècniques fotogràfiques. En aquesta mostra l’autora presenta paisatges imaginaris, sublims i assossegats creats a partir de la tècnica coneguda com a quimigrama1. La seva línia artística gira al voltant de l’experimentació per sintetitzar conceptes com el silenci, l’oníric i l’univers poètic donant com a resultat imatges abstractes, minimalistes i de gran bellesa plàstica. Fraccions de temps determinades per la reacció de químics fotogràfics per crear paisatges de l’ànima.

D’altra banda, la sèrie fotogràfica «Converses amb la mort» de Jaume Buxeda representa una al·legoria de la mort física mitjançant objectes abandonats. Reflexiona sobre l’ànima de l’objecte més enllà del caràcter material, una representació física de la vida i del llegat material, conjectura sobre la presència terrenal que una vegada es transmet a l’objecte perdura en el temps. Els bodegons de Buxeda són una demostració de tècnica en què els forts contrastos de llums i ombres a objectes oblidats en magatzems i altres que es troben a l’interior de tombes ens fa reflexionar també al voltant d’una altra famosa locució llatina: «Ubi sunt» procedent de l’expressió «¿Ubi sunt qui davant ens in hoc món fos?» ¿On són els qui van viure abans que nosaltres? ¿Què perdura? ¿La vida? ¿El record? L’objecte, el llegat immaterial o la matèria feta bodegó.

Data: Del 23 de setembre al 4 de novembre de 2022
Lloc: Galeria fotogràfica il mondo, C/ Calàbria 178, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta