Mar C. Llop 1967-2022

La fotògrafa i activista Mar C. Llop ens va deixar el passat 25 de febrer als 54 anys d’un atac de cor.

Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya entre 1981 i 1986, i realització de vídeo al Centre de la Imatge entre 1987 i 1988. Va muntar el seu primer estudi l’any 1996. Des de llavors va treballar en el món editorial i publicitari, i es va especialitzar en interiorisme, arquitectura, moda i retrat. Des del 2013 va desenvolupar el projecte «Construccions identitàries. Work in progress» sobre les diversitats de gènere. L’octubre del 2014 es va exposar al Centre de Fotografia i Mitjans Documentals de Barcelona; el 2015, al Centre Cultural la Farinera del Clot i a l’Ajuntament de Tarragona, i, el 2016, a la Universitat de Lleida, entre d’altres llocs. A més, també va treballar en el projecte «Construccions identitàries. Famílies», juntament amb Andrea Basave i amb el suport de l’associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis. El seu projecte «Construccions identitàries» va quedar plasmat en un llibre publicat l’any 2017.

En l’àmbit activista, va ser una de les fundadores i primera presidenta de l’associació catalana de persones trans Generem!, de la qual en va ser presidenta en dues ocasions. També va ser membre de l’associació de cross-dressing EnFemme. Va participar activament en la plataforma Trans*forma la Salut, que ha negociat el nou model d’atenció a la salut per a persones trans del Departament de Salut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *