Conferència «Margaret Bourke-White i altres fotografies de la Guerra Civil fetes per dones»

El proper dimarts 15 de juny a les 19 h tindrà lloc al Centre Cívic Golferichs la conferència «Margaret Bourke-White i altres fotografies de la Guerra Civil fetes per dones», a càrrec de Lourdes Delgado.

Per què la pràctica de la fotografia de guerra ha estat possiblement l’últim bastió de gènere en la fotografia professional? Per què no ha estat fins els en els darrers anys que hem anat descobrint que no només homes van fotografiar la Guerra Civil espanyola? Per què la majoria d’imatges de la Guerra Civil que coneixem fetes per dones són de dones estrangeres? Quin valor afegeix la fotografia de guerra dels aficionats i aficionades a la història de la fotografia i a la història en general? Molt coneguda per les seves portades i reportatges en la mítica Life Magazine, Margaret Bourke-White va ser la primera corresponsal de guerra a qui van permetre incorporar-se a l’exèrcit nord-americà. A partir de les seves fotografies documentant un refugi de Barcelona, un treball pràcticament desconegut, la historiadora de la fotografia Lourdes Delgado ens explicarà el resultat de la seva investigació i ens aproparà a la figura d’aquesta fotoreportera nord-americana sorprenent i lluitadora, una dona en un món d’homes, que ens farà reflexionar, també, sobre temes de gènere dins de la fotografia documental de guerra.

Data: Dimarts 15 de juny de 2021
Horari: A les 19h
Lugar: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta amb inscripció prèvia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *