Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Photogenic Festival 2020 – Barcelona Photobloggers

Photogenic Festival 2020

Del 5 al 19 de març se celebra a Barcelona la cinquena edició de Photogenic Festival, un esdeveniment que promou el valor del nou talent i els fotògrafs emergents.

En aquesta edició el nombre d’exposicions es redueix a 20 per tal de focalitzar esforços i potenciar els fotògrafs participants i donar-li’s més veu als seus projectes, així com a potenciar l’afluència de públic. Aquests 20 projectes fotogràfics de diferents temàtiques es podran gaudir dins de comerços singulars distribuïdes entre els districtes de Gràcia i Ciutat Vella.

Les escoles Elisava, Grisart, Institut d’Estudis Fotogràfics i Seeway, presentaran els treballs dels seus millors alumnes en una exposició col·lectiva que es realitzarà al centre comercial Les Arenas.

En col·laboració amb la Fundació Setba, del 10 al 25 de març, es presentaran 10 fotografies distribuïdes en diferents punts de la via pública del districte de Ciutat Vella, on es mostraran retrats elaborats per la fotògrafa Marta Fàbregas, a dones que han patit violència de gènere. Aquest projecte, va lligat al taller de fotografia i paraula “De l’Ombra a la Llum” que organitza cada any la Fundació Setba, adreçat a dones que han patit maltractaments, treballant l’empoderament i la millora de l’autoestima a través de la fotografia. Totes les fotografies que s’exposen, mostraran al públic aquesta xacra social, per trencar estereotips i donar veu a aquest problema que pateix dones de tota mena arreu del món.

Després de l’èxit de l’edició anterior, el festival aposta per seguir amb l’esdeveniment “All Day Photogenic”, unificant totes les activitats paral·leles a la ruta expositiva, en un mateix dia i espai. El “All Day Photogenic” és una jornada de 10 hores non-stop en la qual tots els assistents podran gaudir de conferències, tallers, masterclasses, demostracions, debats, foodtrucks i moltes sorpreses més a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el dissabte 14 de març.

Amb més de 60 exposicions arreu del món, Pilar Aymerich és una fotògrafa de gran renom especialitzada i coneguda pels seus retrats, reportatges socials que serà l’encarregada de la conferència “Fotografiar amb ulls de dona” dins la programació del “All Day”. Ha publicat més de 20 llibres i a rebut diversos premis com el Premi Solidaritat 2002 de l’Institut dels Drets Humans, la Creu de Sant Jordi 2005, i premi a la trajectòria periodística per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Per altre banda, Manuel Outumuro, un dels fotògrafs de moda més reconeguts del nostre país, oferirà una masterclass que porta per nom “La Imagen vestida”, incidint en l’obra del propi fotògraf transmetent els seus coneixements i la seva experiència, així com el mètode i les formes que el fotògraf utilitza a l’hora de realitzar una sessió.

Tanit Plana serà l’encarregada de la conferència “T’ESTIMO, la fotografia com una forma d’amor” i Anna Surinyach de la conferència “Revista 5W, fotoperiodismo de larga distancia”, entre d’altres conferenciants.

L’àmplia programació del “All Day Photogenic” també ofereix taules rodones amb especialistes del sector així com tallers especialitzats on el participant podrà interactuar, practicar i aprendre de la mà d’alguns dels professionals participants. Entre d’altres noms, la Marta Mas (Sigma Ambassador) oferirà un repàs de la seva feina i realitzarà una sessió fotogràfica amb una model en el taller “Un matí fotogràfic amb Marta Mas, La fotografia com a via de comunicació”.

Si voleu estar al dia de totes les novetats que vagin sorgint entorn d’aquest festival us recomanem que us feu fans de la seva pàgina a Facebook o seguiu el seu perfil a Twitter.

ACTUALITZACIÓ: L’organització del festival, seguint les normes del Department de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha decidit ajornar l’esdeveniment «All Day Photogenic», previst per aquest 14 de març, al 7 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.