Presentació del llibre «Blank»

El proper dimecres 19 de febrer a les 19h tindrà lloc a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles la presentació del llibre «Blank» de Josep Maria de Llobet. L’acte comptarà amb la participació de l’autor, d’Itziar González Virós, Arquitecta, activista, exregidora de Ciutat Vella i autora del text que acompanya al llibre, de Lucía Martín, activista i regidora d’Habitatge d’Ajuntament de Barcelona, de Ton Salvadó, arquitecte i exdirector de Model Urbà d’Ajuntament de Barcelona, i de Martí Peran, professor de Teoria de l’Art a la Universitat de Barcelona.

En un context de crisi econòmica global provocada en bona part pels bancs, aquests van iniciar un procés de tancament massiu d’oficines, que es va caracteritzar pel fet de pintar de color blanc els vidres abans d’abandonar el lloc. D’aquesta manera les finestres es van tornar opaques i es van convertir en una metàfora de la manera com funcionen moltes entitats financeres. El color blanc, tradicionalment associat a valors com la puresa i la bellesa, adquireix en aquest cas un valor negatiu, com els sepulcres blanquejats dels que parla Jesús a l’Evangeli. En aquestes imatges només veiem finestres. No hi ha context, de manera que ja no formen part d’un paisatge, sinó que passen a ser objectes que adquireixen així la categoria de símbol d’un fracàs.

Data: Dimecres 19 de febrer de 2020
Horari: A les 19h
Lloc: Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *