Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Exposició «Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939» – Barcelona Photobloggers

Exposició «Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939»

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona inaugura el proper dimarts 26 de novembre a les 19h l’exposició «Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939».

L’exposició, comissariada per l’Observatori de la Vida Quotidiana OVQ, és un recorregut inèdit per l’arxiu fotogràfic que va crear l’Oficina de Información y Propaganda de CNT-FAI.

El fons està dipositat a la seu del Institut Internacional d’Història Social d’Amsterdam (IISG), entitat encarregada de salvaguardar la memòria de l’organització anarco-sindicalista, i a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona se’n conserva una petita part.

Les fotografies mostren els primers dies de la revolució social a Barcelona, l’activitat de les milicianes i milicians, els diversos fronts de guerra, la vida quotidiana a la rereguarda, les manifestacions, mítings i reportatges de les col·lectivitzacions, tant a la ciutat com al camp.

Els autors són entre d’altres: Pérez de Rozas, Kati Horna, Josep Badosa, Marco i fotògrafs dels quals no es coneix la identitat.

Data: Del 26 de novembre de 2019 al 18 d’octubre de 2020
Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Plaça Pons i Clerch 2 – 2ª planta, 08003 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta