«La gravetat del lloc» d’Israel Ariño i Clara Gassull

La Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles inaugura el proper dimarts 5 de novembre a les 19:30h la catorzena edició de «Fotointerpretacions», un projecte de creació basat en la relació entre la fotografia i la literatura. En aquesta nova edició es podran veure les fotografies i escultures del projecte «La gravetat del lloc» d’Israel Ariño i Clara Gassull.

«La gravetat del lloc» és un projecte que s’inicia en el marc d’una residència de creació en el Domaine de Kerguéhennec, a la Bretanya francesa. Kerguéhennec és un centre d’art contemporani que conté més de 30 escultures instal·lades al bell mig del paisatge. És un lloc carregat de memòria i de significat on altres artistes ja han deixat la seva petja. Israel Ariño va ser convidat a passar-hi dos mesos, al llarg dels quals va desenvolupar la sèrie fotogràfica «La gravetat del lloc». Acabada la residencia, va convidar a Clara Gassull a dialogar amb les seves fotografies i d’aquesta invitació van sorgir-ne diverses peces escultòriques, algunes d’elles es poden veure en aquesta exposició.

Fonent els llenguatges de l’escultura i la imatge, vivint el bosc o extraient-ne elements, l’exposició explora el lloc com a eix de vinculació emocional a través de la foscor, del límit del representable i de la percepció de la realitat. La nit apareix com a objecte de descobriment, misteri i plaer, com un espai jeroglífic que ens porta a imaginar alguna cosa més del que realment veiem. Ens endinsem en el terreny del mental, de l’imperceptible, de la descoberta.

El títol de la sèrie té el seu origen en el llibre «Paraules locals» de Perejaume, obra particularment inspiradora en la manera de relacionar-se amb el lloc i, en general, clau en la construcció i desenvolupament del projecte.

Data: Del 5 al 29 de novembre de 2019
Lloc: Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta