«The Train NYC 1984» de Brian Young

El Centre Cívic Fort Pienc inaugura avui dijous 12 de setembre a les 19:30h l’exposició «The Train NYC 1984» de Brian Young. Una hora abans, a les 18:30h, tindrà lloc una presentació i signatura de llibres amb l’artista.

Les persones són la limfa vital de les ciutats, i el transport col·lectiu és part d’un complex sistema vascular que permet el flux de l’activitat humana. Al metro, gent de tot el món es troba cara a cara, els rics i els pidolaires s’asseuen l’un al costat de l’altre, i no hi ha preferència de seients segons la raça. Aquí, hi estem exposats i –al seu torn– ens omplim amb una miríada d’emocions gravades a les cares d’altres passatgers que viatgen a través dels túnels cap a vés a saber quina destinació.

Aquestes fotografies es van fer el 1984. Young acabava de traslladar-se a Nova York. Els efectes de la depressió econòmica que va començar a mitjans dels anys 70 encara eren visibles: l’estesa degradació urbana, el deteriorament dels serveis socials, els atracaments, els brots de l’epidèmia del “crack” acompanyats per l’escalada del crim… Tot contribuïa a crear una atmosfera d’angoixant inseguretat.

El fenomen del grafiti va explotar i es va propagar a través de la ciutat, particularment a la xarxa del metro. A pesar de considerar-se vandalisme, és impossible no contemplar la seva proliferació com a acte de protesta social, una vàlvula d’escapament, una reivindicació de reformes, o com un escenari per als desposseïts.

Data: Del 12 de setembre al 15 d’octubre de 2019
Lloc: Centre Cívic Fort Pienc, Plaça Fort Pienc 4-5, 08013 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *