«Descartados» de Marc Espín

El Centre Cívic Pati Llimona inaugura el proper dijous 7 de març a les 19.30 h l’exposició «Descartados» de Marc Espín, que documenta l’abandonament de la gent gran a les zones rurals de El Salvador.

La mostra, basada en el llibre homònim del periodista Marc Espín, està formada per 15 retrats intimistes i breus relats de vida, organitzats en les cinc dimensions en les quals s’expressen les principals carències dels salvadorencs majors de 60 anys: ingressos, salut, hàbitat, educació i gènere.

Per a dur a terme aquesta investigació, l’autor va visitar durant el 2016 i el 2017 més de mig centenar de llars de 15 comunitats rurals del municipi de Tecoluca (San Vicente), a la regió salvadorenca del riu Lempa. Després de desenes d’entrevistes i milers de fotografies, va compilar en aquesta obra les històries més representatives de la pobresa i l’exclusió social que pateixen centenars de milers d’ancians a Amèrica Central.

L’obra, fruit d’un projecte de cooperació internacional sense ànim de lucre, pretén fer visibles les necessitats de la gent gran i motivar accions que contribueixin a millorar les seves vides. D’acord amb aquest objectiu, el propi autor ha impulsat un projecte pilot d’apadrinament que ja proporciona ingressos a nou persones ancianes en situació d’extrema pobresa i que està sent avaluat per l’ONG salvadorenca CORDES per a implantar-lo a gran escala.

Data: Del 7 al 28 de març de 2019
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *