Exposició «Sténopés Exquis»

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dissabte 15 de setembre a les 12h l’exposició col·lectiva «Sténopés Exquis».

L’objecte d’aquest treball artístic i expositiu és doble. Per una part proposa una intervenció col·lectiva de tots els artistes a més d’una exhibició dels més recents treballs individuals de cadascun d’ells. Per a això, treballant sobre la base del projecte iniciat per l’artista Guy Glorieux, que pertany al col·lectiu canadenc “The Flying Pinhole Camera project”, es va fer circular una càmera estenopeica equipada amb pel·lícula de color d’un artista a un altre, d’un país a un altre, viatjant per 10 ciutats del món, de Barcelona a Boston, a Montreal, Nantes, de Rennes a Berlín… cada autor va realitzar un sol tret, sense informar els seus camarades del contingut de la seva imatge, abans d’enviar-la a un altre fotògraf del col·lectiu que va procedir de la mateixa manera. El resultat és una imatge que els conté a tots, com un arc de sant Martí de colors, d’estils i de diferents mirades d’arreu del món.

D’una altra part, la mostra acollirà els darrers treballs dels millors estenopeistes del món. Els americans Jesseca Ferguson i Guy Glorieux, Matthias Hagemann i Henrieke Strecker d’Alemania, l’artista polonesa Georgia Krawiec i els francesos Odile Létourmy, Erick Mengual, Annick Maroussy Amy, Sabine Dizel, Jacques Prud’homme, Henry Thomas, i des d’Espanya Guilhem Senges. Tots ells sota el comissariat de Marie-Noëlle Leroy, una de les fotògrafes més actives mundialment i impulsora d’aquest particular moviment de la fotografia analògica.

Data: Del 15 de setembre al 10 de novembre de 2018
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta