Presentació del llibre «Escola de pastors»

El proper dissabte 2 de juny a les 12h tindrà lloc a l’Espai Contrabandos la presentació del llibre «Escola de pastors» de Joan Alvado.

«Escola de pastors» constitueix un treball fotogràfic en profunditat vers el fenomen de la Nova Pagesia, oferint una aproximació novedosa, pròpia i en clau positiva a la regeneració actual del món rural.

El sector primari és percebut per l’opinió pública com un món en declivi, quan no directament en vies d’extinció. Així, l’ofici de pastor se’ns mostra contínuament com quelcom nostàlgic, associat inequívocament al passat. No obstant això, els darrers anys hem assistit al naixement d’una nova generació de pagesos i ramaders, molt joves i amb un perfil diferent a l’habitual, i de pràctiques marcadament socials (producció ecològica, decreixement, sobirania alimentària…).

Es tracta d’un fenomen actualment en eclosió a nivell mundial, que a nivell local s’ha articulat, entre d’altres experiències, a través de l’Escola de Pastors de Catalunya. Aquesta iniciativa ofereix la possibilitat de formar-se a joves, molts provinents d’entorns urbans, que volen aprendre l’ofici de pastor. Els alumnes passen per un mes de formació teòrica i quatre mesos de pràctiques a explotacions ramaderes.

Data: Dissabte 2 de juny de 2018
Horari: A les 12h
Lloc: Espai Contrabandos, C/ Junta de Comerç 20, Barcelona 08001 (mapa)
Preu: Entrada gratuïta