ArtsLibris 2018

ArtsLibris, Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània de Barcelona, celebrarà la seva novena edició del 21 al 23 abril al centre d’art Arts Santa Mònica. Un any més, els llibres d’artista i la bibliofília contemporània nacional i internacional es donaran cita en el marc de la festivitat de Sant Jordi. Al llarg de les seves vuit edicions a Barcelona, la primera participació en la Feria Internacional del Libro de Guadalajara en 2017 i la tercera edició a ARCOmadrid, ArtsLibris s’ha consolidat com la principal fira a Espanya per a la difusió i comercialització del sector editorial del llibre d’artista, el fotollibre i l’edició contemporània, gràcies a la seva oferta d’expositors i l’enfocament internacional del projecte.

En aquesta novena edició, ArtsLibris continua amb el seu extens programa cultural consolidant-se com una prestigiosa plataforma de producció, difusió i intercanvi editorial, oferint diferents trobades i activitats, entre les quals cal destacar la celebració del V Simposi Internacional sobre Edició i Col·leccionisme, moderat per Glòria Picazo i amb la participació de João Fernandes (sotsdirector artístic del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Dra. Anne Thurmann-Jajes (Centre for Artists’ Publications – Weserburg-Museum für moderne Kunst), Mela Dávila (comissària independent) i Sergio Rubira (sotsdirector de Col·lecció i Exposicions de l’IVAM).

Aquesta plataforma de debat es veurà ampliada pe l’Speakers’ Corner, un espai dinàmic per a la conversa, la difusió i l’intercanvi entre els editors participants que comptarà amb la presència d’artistes i comissaris d’important reconeixement professional dins del sector de l’edició contemporània. Alguns dels convidats són Horacio Fernández, Manuel Olveira, Manuel Segade, Natasha Christia, Núria Enguita i Wilfredo Prieto.

Així mateix, en el marc de la fira, es podrà visitar l’exposició «Biblioteques insòlites», un projecte comissariat per Glòria Picazo amb motiu de la novena edició d’ArtsLibris, una co-producció entre La Casa Encendida (Madrid) i Arts Santa Mònica. Aquesta exposició reuneix en un mateix projecte la idea de “biblioteca infinita”, insaciable, sempre canviant i oberta a tota mena de coneixements, amb aportacions realitzades per artistes contemporanis, que a partir de finals de la dècada dels seixanta i fins a l’actualitat, han revisat la idea de biblioteca, d’arxiu i del llibre com a font inesgotable de coneixement. L’exposició compta amb els artistes Ignasi Aballí, ALIAS, Clara Boj i Diego Díaz, Fernando Bryce, Iñaki Bonillas, Antònia del Río, Enric Farrés Duran, Dora García, Javier Peñafiel, Juan Pérez Agirregoikoa, Francesc Ruiz i Oriol Vilanova.

D’altra banda, la Sèrie AL, un projecte editorial d’ArtsLibris que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, segueix amb el seu compromís anual de realització d’un llibre d’artista d’edició limitada. Aquest any es presentarà la publicació del quart volum de la sèrie, titulat «Loophole», a càrrec de l’artista conceptual cubà Wilfredo Prieto. L’edició limitada de guants i bosses, iniciada en 2017, estarà dissenyada per Ignasi Aballí i produïda amb el suport de la Blueproject Foundation.

Com en anteriors edicions, s’atorgarà el Premi ArtsLibris–Fundació Banc Sabadell, amb un jurat internacional especialitzat en llibres d’artista que s’encarregarà de triar les millors publicacions d’ArtsLibris Barcelona 2018.

Aquesta programació permetrà aconseguir l’objectiu d’ArtsLibris de concentrar durant tres dies als editors, artistes, comissaris i professionals més rellevants del sector, que conviuran amb col·leccionistes i amants del llibre d’artista, en un espai dedicat a la creació editorial contemporània.

Data: Del 21 al 23 d’abril de 2017
Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla 7, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Dissabte 21, de 12 a 17h, i dilluns 23 d’abril: Entrada gratuïta / Dissabte 21, de 17 a 21h, i diumenge 22 d’abril: Pagament