“At€nea” de Roger Grasas

El Centre Cívic Golferichs inaugura el proper dijous 18 de gener a les 19.30 h l’exposició “At€nea” de Roger Grasas.

“At€nea” és un viatge físic i alhora simbòlic arreu d’una vella Europa marcada per la depressió i el desencís. Lluny de la mirada àvida de notícia, Grasas ens presenta una Europa misteriosa i inquietant, poblada d’escenes en què éssers animats o inanimats dialoguen en un idioma encriptat.

Roger GrasasA mode d’una immersió envers els orígens d’occident, “At€nea” pren com a punt de partida la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt, epicentre de l’actualitat econòmica i política. La ruta culmina dos mesos després als peus del Partenó d’Atenes, tancant-se així el trajecte entre l’actual “temple” especulatiu de les finances i l’antic temple grec de l’art i la saviesa. Un periple de nord a sud, de l’Europa rica a l’Europa pobra, de la crisi actual de valors al valor original de les idees.

La mostra és també una mena de retorn al passat en la història dels mitjans de transport. Per cobrir el trajecte l’autor va utilitzar diversos mitjans de transport, des dels més moderns als més primitius (avió, tren, cotxe, vaixell, bicicleta…).

L’etapa final, que el va portar fins l’acròpolis d’Atenes, va realitzar-la corrents des de la població de Marathó, emulant així l’heroic missatger Filípides. Tal fita succeïa durant el segle de Pericles, període caracteritzat per l’apogeu de l’art, el pensament i la política. Grasas culmina així el projecte amb una rememoració històrica, en un acte físic de transformació simbòlica del territori.

El resultat del viatge és una col·lecció de fotografies i vídeos que documenten l’empremta de l’ésser humà en un paisatge marcat pels trànsits entre la ciutat construïda i els “no-llocs” de la postmodernitat. Imatges silencioses que en comptes d’oferir respostes es conformen amb plantejar dubtes.

Data: Del 18 de gener al 17 de febrer de 2018
Lloc: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

2 comentarios en ““At€nea” de Roger Grasas”

Los comentarios están cerrados.