Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Polvorins» de Carles Palacio – Barcelona Photobloggers

«Polvorins» de Carles Palacio

El Centre Cívic Pati Llimona inaugura el proper dijous 18 de gener a les 19.30h l’exposició «Polvorins» de Carles Palacio.

“Polvorins” comença com un treball de denúncia i de documentació d’un dels barris més desconeguts i marginats de Girona: les Pedreres o Disseminat dels Caputxins.

Sota l’antena de comunicacions del “Pirulí” s’ubica el barri, format per un clan d’ètnia gitana. Una comunitat que des de fa molt de temps viu socialment aïllada de la resta de la ciutat de Girona. Molts governs municipals han promès als veïns millores i serveis que la resta de barris tenen des de fa anys, com enllumenat públic o l’autobús urbà, però que cap dels governs ho ha acabat de complir.

El passat 2014 va saltar l’alarma quan l’Ajuntament va enviar cartes a molts dels veïns comunicant-los que els expropiava els terrenys i les cases —algunes amb més de 50 anys d’antiguitat— perquè els considerava il·legals. La idea: fer-hi un parc. Finalment el pla urbanístic es va aturar parcialment després de diverses negociacions entre els veïns i el consistori.

Actualment però l’Ajuntament ha enderrocat ja un parell de cases i alguns dels veïns tenen sobre la taula ordres de desnonament imminent.

Aquest treball vol mostrar el dia a dia d’aquesta comunitat. La seva vida calmada, humil i apartada de la resta de ciutat i de molts del seus serveis, com a ciutadans de tercera.

Data: Del 18 de gener al 15 de febrer de 2018
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta