Conversa amb Núria Martínez Seguer i Rebecca Mutell

“On Photography” (Sobre la fotografia, 1977), l’emblemàtic assaig de Susan Sontag, serveix com a títol i com a invocació per a “Sobre la fotografia. En diàleg”, un cicle de converses entre fotògrafes que desenvolupen la seva obra en contextos nacionals i internacionals molt diferents que organitza La Virreina Centre de la Imatge.

La idea és posar en relació pràctiques diferents, així com posicionaments i paradigmes oposats, però també complementaris. S’entén que en l’enunciació de l’obra d’un artista hi ha una manera de construir esfera pública, una manera d’exposar-se i dirimir, col·lectivament, quin és l’horitzó d’una producció, el seu missatge, però sobretot el seu encaix comunitari.

El proper dimarts 19 de desembre a les 19h tindrà lloc la quarta sessió del cicle amb la participació de Núria Martínez Seguer i Rebecca Mutell.

Núria Martínez Seguer és doctora en Belles Arts en l’especialitat d’imatge per la Universitat de Barcelona. Des del 1998 és professora de Fotografia a l’EASD Serra i Abella del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Fa projectes de creació en el camp audiovisual i fotogràfic. La seva obra fotogràfica de reportatge d’autor ha estat centrada, en part, en la boxa, temàtica en què ha assolit un llenguatge estètic de contrastos i contundència formal. Ha exposat regularment des del 1993; les seves mostres més significatives han estat ‘El silenci de la boxa’ (Barcelona, 2006), ‘Nommer femme belle de jour’ (Saragossa, 2010), ‘Soul Round’ (Barcelona, 2012), ‘Éphémère’ (Barcelona, 2013) i ‘Città’ (Barcelona, 2017).

Rebecca Mutell és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i tècnica superior en fotografia artística. Membre del Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social (GREDITS) de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, adscrit a la Universitat de Vic. Treballa com a fotògrafa independent, activitat que compagina amb la docència. Va ser membre fundadora de l’associació cultural “AtelieRetaguardia. Heliografía Contemporánea” com a responsable de la gestió i l’organització dels cursos i les activitats. La seva obra personal s’ha exhibit i publicat en diverses institucions i galeries.

Data: Dimarts 19 de desembre de 2017
Horari: A les 19h
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta