Presentació del llibre “Joana Biarnés. Disparant amb el cor”

El proper dilluns 4 de desembre a les 19h tindrà lloc al Palau Robert la presentació del llibre “Joana Biarnés. Disparant amb el cor”. L’acte comptarà amb la presència de la fotògrafa, de l’editor gràfic Chema Conesa i del periodista i biògraf Jordi Rovira.

“Joana Biarnés. Disparant amb el cor” és una publicació antològica i biogràfica que resumeix el llegat d’una pionera del fotoperiodisme i no només difon un gran arxiu fotogràfic acabat de descobrir, sinó que treu a la llum la vida intensa d’una dona i professional extraordinària.

Biarnés és la primera fotoreportera del periodisme gràfic espanyol que va anar ‘a contracorrent’ en una època de pensament únic. El seu llegat fotogràfic, que va des de l’esport i la moda fins al reportatge social passant per accidents, catàstrofes i el retrat de molts personatges famosos de l’època, mostra una etapa clau del segle XX: els anys de l’Espanya trista i empobrida del franquisme i dels inicis de la democràcia i l’obertura de mires d’una societat que recuperava la il·lusió.

El llibre antològic “Joana Biarnés. Disparant amb el cor” fa justícia a un gran arxiu fotogràfic i redescobreix una obra moderna, fresca, valenta i honesta que havia caigut en l’oblit. Una obra que també es pot descobrir visitant l’exposició que es presenta al palau Robert en què Joana Biarnés presenta una selecció de 90 fotografies del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l’Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i terriblement masculinitzades. Les fotografies corresponen a l’època en què Joana Biarnés va treballar al diari de tarda “Pueblo”, des del 1963 fins al 1973.

Data: Dilluns 4 de desembre de 2017
Horari: A les 19 h
Lloc: Palau Robert, Passeig de Gràcia 107, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *