Conversa amb Bettina Lockemann i Julia Schulz-Dornburg

“On Photography” (Sobre la fotografia, 1977), l’emblemàtic assaig de Susan Sontag, serveix com a títol i com a invocació per a “Sobre la fotografia. En diàleg”, un cicle de converses entre fotògrafes que desenvolupen la seva obra en contextos nacionals i internacionals molt diferents que organitza La Virreina Centre de la Imatge.

La idea és posar en relació pràctiques diferents, així com posicionaments i paradigmes oposats, però també complementaris. S’entén que en l’enunciació de l’obra d’un artista hi ha una manera de construir esfera pública, una manera d’exposar-se i dirimir, col·lectivament, quin és l’horitzó d’una producció, el seu missatge, però sobretot el seu encaix comunitari.

El proper dimarts 26 de setembre a les 19h tindrà lloc la tercera sessió del cicle amb la participació de Bettina Lockemann i Julia Schulz-Dornburg.

Bettina Lockemann (Berlín, 1971) va ser durant cinc anys professora de teoria i pràctica de la fotografia a la Hochschule für Bildende Künste de Braunschweig. Va estudiar fotografia i art media a la Hochschule für Grafik und Buchkunst de Leipzig. Va obtenir el doctorat en història de l’art a la Staatliche Akademie der Bildenden Künste de Stuttgart. Exposicions recents: Gerade eben da (Loris – Galerie für zeitgenössische Kunst, Berlín, 2017), Crossing the Jungle (Goethe-Institut, Bangalore, Índia, 2016) i Vom Rand aus (galeria de la Hochschule für Bildende Künste, Braunschweig, 2013). Publicacions: État d’urgence (Spector Books, Leipzig, 2016), Vom Rand aus (Fotohof Edition, Salzburg, 2013), Kontaktzonen (Hatje Cantz, Ostfildern, 2011), Das Fremde sehen (Transcript, Bielefeld, 2008), a més de nombrosos assajos i textos sobre la fotografia documental.

Julia Schulz-Dornburg (Munic, 1962) és arquitecta des del 1990 per l’Architectural Association School of Architecture de Londres. Té el seu propi despatx professional a Barcelona des del 1993, i ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Triennal d’Arquitectura del Maresme i dos premis FAD d’Espais Efímers. És autora d’Arte y Arquitectura: nuevas afinidades (Gustavo Gili, 2000) i de Ruinas modernas, una topografía de lucro (Àmbit, 2012).

Data: Dimarts 26 de setembre de 2017
Horari: A les 19h
Lloc: La Virreina Centre de la Imatge, La Rambla 99, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *