«El aguante» de Laia Albert

El centre cívic Pati Llimona inaugura el proper 14 de setembre a les 19.30h l’exposició «El Aguante» de Laia Albert.

Davant de la proximitat que existeix entre el barri de la Boca i el centre neuràlgic de la ciutat de Buenos Aires, la plaza de Mayo i la Casa Rosada, s’aixeca entre parets de xapa pintades de colors, una identitat de barri i de misèria a parts iguals. L’olor a “asado», el tango, “els pibes” al carrer, els gossos i les noies menjant del mateix plat, l’art, l’hostilitat, la precarietat i “el aguante» conviuen a fuetades d’extrem a extrem dels seus carrers. El dia a dia, la baralla constant per escapar de realitats imposades per personatges no triats. Dones als carrers, gossos i nens compartint llit i menjar, homes absents fins que arriba la set.

«El aguante» tracta de mostrar gràficament aquestes realitats, des de cada punt de vista dels seus protagonistes. Les nenes no tant nenes, les mares no tant absents i les realitats constants en un barri on el color crida, i la pobresa apaga cadascun dels seus racons.

L’analogia i el contrast del blanc i negre d’aquesta sèrie fotogràfica de 35 imatges, treballades des del petit i el mig format, ambienten aquesta mostra de dualitats i realitats viscudes diàriament al barri Boquense de la ciutat de Buenos Aires. Cares, espais, vivències, i situacions caminen de la mà en aquesta mostra fotogràfica que ens trasllada per uns instants al Buenos Aires més criollo de la capital.

Data: Del 14 de setembre al 14 d’octubre de 2017
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona, C/ Regomir 3, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta