Cicle “Fotògrafs de premsa: artista i paparazzo”

La controvertida ètica professional dels fotògrafs de la premsa groga i la rosa, unida al sensacionalisme i la frivolitat inherents a l’interès mediàtic dels seus reportatges, ha contribuït inapel·lablement a la mala fama d’aquest sector periodístic.

Però, més enllà d’aquestes consideracions morals, el cert és que molts d’aquests especialistes han fet evolucionar el periodisme, i alguns d’aquests han assolit un merescut prestigi mundial gràcies a la qualitat artística de la seva obra.

Els fotoperiodistes, al seu torn, també han estat retratats pel cinema –com és sabut, la mateixa paraula paparazzo prové de La dolce vita–, tal com ho prova el cicle que arrenca el proper dimarts 11 de juliol a les 20h a la Filmoteca de Catalunya amb motiu de l’exposició “Weegee by Weegee”, que actualment acull la Fundació Foto Colectania.

El fotoperiodista Antonio Espejo, el fotògraf Pepe Encinas, el director de la Filmoteca de Catalunya Esteve Riambau i el director de Foto Colectania Pepe Font de Mora presentaran la sessió inaugural del cicle. A continuació, es projectarà la pel·lícula “The Public Eye”, dirigida el 1992 por Howard Franklin i protagonitzada per Joe Pesci, que està inspirada en el fotògraf Weegee.

Data: Diverses dates
Lloc: Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí 1–9, 08001 Barcelona (mapa)
Preu: Pagament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *