“La meva gent, els meus paisatges” de Joan Guerrero

El Centre Cívic Can Basté inaugura el proper dijous 13 de juliol a les 20.30 h l’exposició “La meva gent, els meus paisatges” de Joan Guerrero. El mateix dia a les 18.30 h Guerrero oferirà una conferència.

Com a immigrant Guerrero va arribar a Barcelona on va treballar en una fundició fins l’any 1969, que aprofitant la revolada d’una societat en profund canvi va optar per penjar-se la càmera i tirar-se al carrer per documentar-ho tot. Aquest moment de canvi desperta en ell una forta consciència social i de classe i treballa incansablement als barris obrers de Barcelona retratant personatges vinguts de tot el territori espanyol, disparant en suburbis, barriades i ravals que ja no existeixen.

Va ser testimoni del desenvolupament d’una nova societat arribada del sud que fugia de la misèria i de la ignorància i que va arribar per arrelar-se i per construir una Catalunya forta i plena de matisos.

Amb “La meva gent, els meus paisatges”, Guerrero torna per mostrar-nos la transformació del seu entorn i el canvi social dels últims anys. Un gresol de cultures que conviuen, es barregen i juguen a la riba del riu Besòs, als barris de Santa Coloma, començat ja al costat dels seus fills el llarg camí cap a la integració.

Data: Del 13 de juliol al 23 de setembre de 2017
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *