Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
Exposició “Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30” – Barcelona Photobloggers

Exposició “Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30”

El Centre Cultural Terrassa inaugura el proper dijous 10 de novembre a les 16h l’exposició “Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30”.

L’any 2010, la Fundació Vila Casas adquireix un conjunt rellevant d’obres del fotògraf Agustí Centelles que formaven part del llegat que l’autor cedí en vida als seus fills. Un total de 110 fotografies vintage que recullen escenes de la Guerra Civil Espanyola, tiratges originals de la dècada dels setanta, i trenta-cinc obres R-print de la mateixa col·lecció, integren la present exposició. Poc abans de la caiguda de Barcelona, l’any 1939, Centelles s’exilià a França on enregistraria el drama dels presoners del camp on va ser empresonat. Més tard, perseguit per la Gestapo es veu obligat a sortir del país deixant, a mans d’uns camperols, una maleta amb 4.000 negatius que no recuperaria fins arribada la democràcia, moment en el qual s’iniciaria el seu merescut reconeixement.

Les fotografies que integren l’exposició pertanyen majoritàriament a la segona etapa de la trajectòria de Centelles, la que abasta la feina que va fer durant els darrers anys de la República, els de la Guerra Civil i els que l’autor va passar a l’exili, tot i que també s’inclou inclou alguna de les imatges que va fer en la primera etapa de la seva trajectòria, quan va definir el seu llenguatge.

L’exposició està estructurada en cinc àmbits: “República, 1931-1936”, “19 de juliol i l’inici de la Guerra Civil”, “El Front”, “Rereguarda” i “El Camp de Concentració de Bram”. Un guió que permet reviure els fets de la guerra, i com aquesta va impactar en la nostra societat, especialment perquè les fotografies van acompanyades d’escrits documentals, que ajuden a entendre la magnitud d’aquella tragèdia. L’exposició es complementa amb una selecció d’imatges de les publicacions de l’època en les que es van reproduir les fotografies de Centelles, avui reconegut com a primer fotoperiodista català.

Data: Del 10 de novembre de 2016 al 8 de gener de 2017
Lloc: Centre Cultural Terrassa, Rambla d’Ègara 340, 08221 Terrassa (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentari a “Exposició “Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30”

  1. No estaría de mes que el Centre Cultural de Terrassa o la Fundació Vila Casas, comuniqués el fet a la familia, per poder donarlos la possibilitat d´assistir al esdeveniment.

Els comentaris estan tancats.