Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Cicle «Històries dins d’un objectiu» – Barcelona Photobloggers

Cicle «Històries dins d’un objectiu»

Des del mateix moment en que irromp en l’escena moderna, la fotografia no ha deixat de documentar incansablement la nostra existència. En els seus escassos dos segles de vida, el mitjà fotogràfic ha estat testimoni fidel de tots els esdeveniments que han acompanyat l’ésser humà en la seva història recent.

El cicle de cinema «Històries dins d’un objectiu», que arrenca avui dissabte 15 d’octubre al centre cívic Can Basté, pretén retre homenatge a aquelles fotògrafes i fotògrafs que amb el seu treball han aconseguit deixar constància d’uns instants irrepetibles arrabassats al temps històric.

Dissabte 15 d’octubre a les 18h: La Sal de la Tierra
Des de fa quaranta anys, el fotògraf Sebastiâo Salgado recorre els continents tractant de captar els canvis de la humanitat. Ha estat testimoni de grans esdeveniments que han marcat la història recent: conflictes internacionals, fam, èxodes, etc. No obstant això, ara decideix visitar territoris verges amb grandiosos paisatges i fauna i flora exòtiques. Es tracta d’un gran homenatge fotogràfic a la bellesa del planeta.

Dissabte 22 d’octubre a les 18h: La Maleta Mexicana
«La maleta mexicana» explica la història de tres caixes que es van trobar en un apartament de Ciutat de Mèxic l’any 2007, després que haguessin desaparegut enmig del caos que dominava Europa a principis de la Segona Guerra Mundial. Aquesta maleta contenia 4.500 negatius, fruit de la feina de tres amics que es van conèixer a París entre 1936 i 1937, i que es van convertir més tard en els millors reporters fotogràfics del seu temps. El seus noms eren Robert Capa, David «Chim» Seymour i Gerda Taro.

Dissabte 29 d’octubre a les 18h: Finding Vivian Maier
«Finding Vivian Maier» és l’aclamat documental sobre una misteriosa mainadera, que en secret va fer més de 100.000 fotografies que van restar ocultes en un magatzem i descobertes dècades més tard, i que ara és considerada una de les millors fotògrafes del segle XX. Dirigida per John Maloof i Charlie Siskel, l’estranya i fascinant vida i art de Maier es revelen a través de fotografies mai vistes abans, pel·lícules i entrevistes amb persones que la van conèixer.

Data: Diverses dates
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Passeig Fabra i Puig 274, 08031 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta