Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
Convocatòria “Slideluck Barcelona IX” – Barcelona Photobloggers

Convocatòria “Slideluck Barcelona IX”

Una vegada més, Barcelona Photobloggers i el centre cívic Pati Llimona organitzen una nova edició, la novena, de Slideluck Barcelona, un esdeveniment que combina fotografia i gastronomia. En aquesta ocasió se celebrarà en el marc del festival Enfocats 2015, el proper 12 de març.

Slideluck és una iniciativa que neix l’any 2000, a Estats Units, de la mà de Casey Kelbaugh, i s’ha dut a terme amb gran èxit a nivell mundial, en ciutats com Nova York, Berlín, São Paulo, Madrid, Londres, Bogotà i Milà.

Slideluck Barcelona VIII

L’objectiu de Slideluck és que tothom gaudeixi al màxim del gust i la vista. Com? Primer amb una projecció de treballs fotogràfics de diferents autors, tant aficionats com a professionals, i a continuació, amb un sopar el menú del qual és imprevisible i variat ja que cada assistent aporta un plat per compartir amb la resta.

Slideluck Barcelona VIII

L’esdeveniment comença amb la projecció consecutiva de tots els treballs, seguida d’un sopar on es comparteix el menjar que porten els convidats. Entre els fotògrafs que han participat en alguna de les edicions de Slideluck al voltant del món es troben Elliot Erwitt, Alec Soth, Alessandra Sanguinetti, Edward Burtynsky, Alex Webb, Todd Hido, Nina Berman, Phillip Toledano, Bruce Gilden, Paco Elvira, Cristina De Middel, Txema Salvans, i molts més.

Us animem al fet que ens envieu treballs fotogràfics. Busquem projectes que tinguin una clara unitat temàtica i conceptual, sense restriccions tant en la tècnica fotogràfica usada com en el tema triat. Volem veure bons treballs, però no heu de limitar-vos a una simple seqüència d’imatges; no tingueu por a experimentar amb la música i la narrativa. La nostra recomanació és que una projecció inclogui entre 15 i 40 imatges i no duri més de 5 minuts. Les projeccions poden incorporar petits fragments de vídeo, no obstant això, les fotografies hauran de ser les protagonistes.

Slideluck Barcelona VIII

Hi ha dues maneres de preparar un projecte: Si voleu podeu enviar-nos les fotografies i nosaltres muntarem la projecció:

Per a això necessitem que ens prepareu les vostres imatges en format JPEG, amb una mida mínima de 1024 × 768 pixels. Poseu un nom als fitxers de cada foto de manera que puguem saber la seqüència (alguna cosa així com Nom_autor_01.jpg, Nom_autor_02.jpg,…). També necessitarem un fitxer MP3 amb la banda sonora/música que voleu utilitzar durant la projecció. No us oblideu d’incloure una primera imatge amb el títol del projecte (Nom_autor_00.jpg), i un parell d’imatges al final amb les vostres dades de contacte i els crèdits de la música.

Una vegada tingueu les imatges preparades, ens les haureu d’enviar a través de ViewBook:

  1. Entreu a Viewbook i obriu un compte gratis de prova (“Sign up for a 30 day trial”)
  2. Creeu un nou àlbum (clicant en la icona + en la part superior dreta i seleccionant “album”). No importa el nom d’àlbum que utilitzeu
  3. Poseu les vostres imatges en l’àlbum (icona “upload” en la part superior), en la seqüència que voleu utilitzar per a la presentació
  4. Quan tingueu les vostres imatges llestes, cliqueu en la icona “Share”. Us apareixeran diverses opcions per compartir el vostre àlbum, i una d’elles és Slideluck. Quan cliqueu en Slideluck us sortirà la llista de ciutats que tenen oberta una convocatòria. Trieu Barcelona!
  5. Apareixerà un qüestionari que haureu d’emplenar. El més important és que inclogueu les vostres dades de contacte (correu electrònic i telèfon) correctes. També heu d’incloure el fitxer MP3 amb la música o banda sonora que voleu usar en la projecció. Hi ha altres camps del formulari que són obligatoris (adreça, ciutat d’origen, …), però si no sabeu què posar no us preocupeu, ompliu-los amb una mica d’informació i, si falta alguna dada, ja ens posarem en contacte amb vosaltres.
  6. Una vegada omplert el formulari, clique “submit” (al final del formulari) per enviar-nos les dades. Com ha de pujar el fitxer MP3, de vegades triga una mica a passar d’aquesta pantalla…
  7. Al final apareixerà un missatge conforme s’ha enviat la proposta

O, si ho preferiu, podeu preparar vosaltres mateixos el vídeo de la projecció:

Prepareu el vostre vídeo en format .MP4 o Quicktime .MOV, la mida ha de ser exactament 1920 x 1080, i usar el codec H264. El vídeo no ha de durar més de 5 minuts, ni ocupar més de 500 MB.

En aquest cas, haureu d’usar Submittable per enviar la vostra proposta:

  1. Entreu en la pàgina de Slideluck Barcelona IX a Submittable i creeu un usuari
  2. Quan hagueu entrat, veureu el formulari d’enviament, que haureu d’omplir
  3. Al final del formulari, seleccioneu el fitxer que voleu enviar (el fitxer Quicktime amb la vostra proposta de projecció)
  4. Cliqueu “Submit” per enviar-nos la proposta

Una nota important sobre la banda sonora de la vostra presentació: des d’aquest any, Slideluck té la política de únicament utilitzar música i bandes sonores lliures de drets d’autor, és a dir material que hagueu creat vosaltres o que estigui sota llicència Creative Commons. Podeu trobar música que compleix aquestes condicions a Free Music Archive o a Creative Commons.

La data límit per enviar els vostres treballs és l’1 de març. Si teniu algun dubte, poseu-vos en contacte amb l’organització mitjançant un correu electrònic a barcelona@slideluck.com.

Si voleu estar al dia de totes las novetats d’aquest esdeveniment us aconsellem que us feu fans de la seva pàgina a Facebook.

Més informació a:

Slideluck Barcelona IX