Exposició «Martyrium Sanctae Eulaliae»

L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya acull del 5 de febrer al 24 de març l’exposició col·lectiva «Martyrium Sanctae Eulaliae».

«Martyrium Sanctae Eulaliae» mostra una sèrie de treballs artístics contemporanis sobre la iconografia del Martiri de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, que proposen una pluralitat de visions que parteixen, comparteixen i dialoguen en una doble perspectiva: d’una banda la iconodulia o adoració de la icona martiritzada, la seva corporeïtat i presència; i, d’altra banda, la iconoclàstia o rebuig i maltractament de la imatge, la seva destrucció i desmaterialització. Fotografia i escultura són els mitjans artístics que conviden a qüestionar les nostres relacions amb la iconografia tradicional prenent com a referència la figura històrica de Santa Eulàlia.

La mostra recull els treballs dels artistes Adrià Arnau, Ramón Casanova, Jorge Egea, Nuria Guerra, Lara Montenegro, Miguel Palomino, Dani Pujalte, Pau Roig, Laia Vaquer i Ignacio Zornoza. Al costat de les seves obres s’exposen, a més, documents i gravats dels segles XVIII i XIX sobre el martiri, per tal de crear un diàleg entre les imatges del passat i les del present.

El proper dijous 12 de febrer a les 19h tindrà lloc una xerrada presentació amb la participació dels autors i de The Crossing Lab, els comissaris de la mostra.

Data: Del 5 de febrer al 24 de març de 2015
Lloc: Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, C/ Comte Urgell 187, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta