Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
Oriol Maspons 1928-2013 – Barcelona Photobloggers

Oriol Maspons 1928-2013

El fotògraf Oriol Maspons, un dels exponents del moviment de la «Gauche Divine», ha mort avui dilluns als 85 anys.

Nascut a Barcelona l’any 1928 en el si d’una família burgesa, Maspons es decanta aviat per la cultura fotogràfica, però no és fins ben entrats els anys cinquanta, durant una estada a París, quan decideix llançar-se com a fotògraf freelance.

El 1956 entra a formar part del consell editorial de la revista AFAL, encara que ja era conegut per la seva activitat en la Agrupació Fotogràfica de Catalunya i per haver publicat diverses fotos a Arte Fotográfico.

Maspons va ser un gran cronista de l’ambient humà i cultural de Barcelona, Cadaqués i Eivissa durant els anys seixanta i setanta. Davant de la seva càmera van passar personatges com ara Dalí i Gala, Marcel Duchamp, Antoni Tàpies, Gary Cooper, Audrey Hepburn, Tete Montoliu, i molts altres.

El desembre del 2010, el fotògraf va anunciar que cediria la seva col·lecció privada de fotografies al Museu Nacional d’Art de Catalunya, format per unes 1.500 imatges sobre paper realitzades entre els anys cinquanta i vuitanta.