El fotògraf Oriol Maspons dóna la seva obra al MNAC

Aquest matí s’ha signat el conveni per tal que ingressi al Museu Nacional d’Art de Catalunya la col·lecció d’obres del fotògraf Oriol Maspons, formada per unes 1.500 fotografies sobre paper realitzades entre els anys 50 i finals dels anys 80. Aquest dipòsit és possible gràcies a la generositat de la Fundació Elsa Peretti, que finançarà els treballs de documentació, escanejat i neteja de les fotografies que conformen aquest arxiu.

La col·lecció que ingressa al MNAC conté els treballs realitzats per Maspons per a revistes com ara Interview, l’Oeil o Paris Match. També formen part del dipòsit algunes de les imatges que il·lustren els tres llibres de la sèrie «Palabra e imagen», publicats per l’editorial Tusquets: «Poeta en Nueva York», de Federico García Lorca, «La caza de la perdiz», de Miguel Delibes i «Toreo de Salón», de Camilo José Cela, tots tres amb fotografies de Maspons.

El MNAC, que va presentar el 1998 la mostra retrospectiva «Oriol Maspons: L’instant perdut», compta ja entre els seus fons amb 57 peces donades pel fotògraf, a més d’altres 7 fotografies en dipòsit al Museu.

Amb la incorporació d’aquest arxiu, queda representada al MNAC una gran part de la trajectòria d’aquest excel·lent fotògraf barceloní, més de quatre dècades d’intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat.