Exposició “Ubiquography”

Del 24 de maig al 8 de juny, una trentena de centres de tot el món acolliran l’exposició “Ubiquography”, una mostra participativa en la qual s’exposaran fotografies realitzades per persones de tot el món amb els seus dispositius mòbils i que es projectarà al mateix temps en entitats i centres culturals de diversos països: una persona, un lloc, tothom.

“Ubiquography” és un projecte de Barcelona Photobloggers, coproduït pel Centre Cívic Guinardó, que pretén reflexionar sobre un nou camp d’exploració i creació fotogràfica avui conegut com iPhoneografia, l’ús de la càmera del mòbil per fer fotografies.

A través d’una exposició col·lectiva, “Ubiquography” basa el seu lema en la ubiqüitat i la immediatesa, característiques principals d’aquesta nova tendència artística.

Sense la tècnica que requereix la fotografia tradicional, els nous dispositius mòbils, i les seves aplicacions i filtres, ofereixen a l’usuari total llibertat creativa per capturar el moment, les casualitats i l’instant amb la seva càmera del mòbil.

“Ubiquography” és també un projecte participatiu en xarxa. A través de l’aplicació i xarxa social de fotografia mòbil Instagram, els participants en el projecte capturaran, editaran i publicaran les seves fotografies des del mòbil i a l’instant es mostraran en l’exposició que podrà veure’s en diferents punts del món, de forma simultània i en el mateix moment en el qual l’autor publiqui la foto.

L’exposició es podrà veure a Barcelona, a més del Centre Cívic Guinardó, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la FNAC Arenas, la FNAC La Maquinista, la Galeria Maxò, l’escola de fotografia Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, el Centre Cívic Casa Groga, el Centre Cívic Jardins de la Pau, el Centre Cívic Can Felipa, el Centre Cívic Carmel, el Casal de Joves de Sant Just Desvern i l’Escola Professional d’Aplicacions Informàtiques.

En l’actualitat, “Ubiquography” té més de 500 autors de 50 països i 30.000 fotografies fetes en més de 1.000 ciutats, que es poden consultar a la seva pàgina web.

La inauguració tindrà lloc el dijous 24 de maig a les 19.30h al Centre Cívic Guinardó, que es troba al número 113 de la Ronda Guinardó a Barcelona.

Us hi esperem!

Data: Del 24 de maig al 8 de juny de 2012
Lloc: Diversos espais de Barcelona i de la resta del món
Preu: Entrada gratuïta