Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
I Jornades de Fotografia Documental – Barcelona Photobloggers

I Jornades de Fotografia Documental

Dins el marc del 11è Fòrum Can Basté es presenten les Primeres Jornades de Fotografia Documental. Del 15 al 18 de novembre del 2010, diversos experts reflexionaran sobre el present i el futur de la fotografia, presentant les inquietuds i experiències de professionals del documentalisme fotogràfic. En un format de taula rodona, es debatrà sobre les polítiques institucionals, els programes educatius dels centres d’ensenyament i el futur del documentalisme en el marc de les noves tecnologies.

Les noves tecnologies estan creant una gran transformació dins el món globalitzat de la fotografia. En aquest entorn es planteja com s’haurà de desenvolupar el treball del fotògraf per afrontar positivament aquesta conjuntura tan crítica que estem vivint i quin paper poden assolir les institucions i altres entitats envers els fotògrafs independents i els seus projectes de caire documental.

Les jornades aspiren a aclarir l’estat actual del gènere de la fotografia documental, i exposar les inquietuds i experiències dels professionals.

Tanmateix, es pretén plantejar quines són les darreres tendències, explicar les diverses polítiques institucionals, i mostrar visions plurals del seu desenvolupament futur a l’ensenyament.

Una altra línia de reflexió s’orienta a preveure com serà el nou desplegament dins l’àmbit tecnològic, intentant distingir possibles solucions en aquest nou context, de manera que es puguin evidenciar futures direccions.

Al llarg de quatre dies, quatre ponents i un moderador exposaran les seves opinions al voltant de les temàtiques plantejades dins les jornades. En acabar cada una de les ponències s’obrirà un petit col·loqui i en finalitzar totes les ponències presentades, en format de taula rodona es farà un debat obert participatiu que servirà de cloenda.

Els debats plantejaran els diversos aspectes que demostrin l’estat i l’impacte actuals de la fotografia documental, ja sigui pel seu valor històric, comunicatiu, informatiu i com a element d’integració i cohesió socials, i així evidenciar els usos que se’n fan en el nostre entorn quotidià més proper.

Dilluns 15 de novembre de 2010: Institucions
Es plantejaran els diversos tractaments que es donen a la fotografia documental des de les institucions, i com s’aplicarà en un futur pròxim.

17 h: Miquel Galmes i Creus, president de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)
18 h: Imma Navarro i Molleví, cap d’AFI de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)
19 h: Jesús Vilamajó, director del festival Emergent-Lleida 2010
20 h: Carles Guerra, director de La Virreina Centre de la Imatge

Dimarts 16 de novembre de 2010: Docència
El debat tractarà sobre les tendències de l’ús de la fotografia documental dins els plans d’ensenyament actuals, i quina és la labor realitzada per desenvolupar el gènere dins el marc dels programes d’aprenentatge.

17 h: Jesús Angel Prieto Villanueva, professor d’Imatge i de Teoria de l’Art i cap del Departament d’Arts Visuals i Plàstiques de l’Escola Massana
18 h: Robert Barrio Badia, cap d’estudis de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)
19 h: Núria Martínez Seguer, professora del mòdul de Camps Fotogràfics de l’EASD Serra i Abella
20 h: Paula Rey, responsable de RUIDO Formación, i Alberto Aguilar, responsable de RUIDO Photo

Dimecres 17 de novembre de 2010: Tecnologia i suports
Com es desenvoluparan les diverses opcions tecnològiques i quines seran les possibles vies de comunicació per a la fotografia documental.

17 h: Enric Enrich, advocat especialitzat en drets de la propietat intel·lectual i de la imatge
18 h: Carles Mitjà, coordinador del Laboratori de Qualitat de la Imatge (LQI) CITM-UPC
19 h: Oriol Ramos, investigador de la Universitat de València
20 h: Angel Albarrán, científic de color en el departament d’I+D de Hewlett Packard

Dijous 18 de novembre de 2010: Fotògrafs
Davant d’aquest món on els canvis es produeixen de forma cada vegada més accelerada, cal analitzar la problemàtica de l’ofici de fotògraf i definir quins són els conceptes que marquen les tendències i poder crear altres opcions útils per als fotògrafs per tal que puguin generar nous projectes documentals.

17 h: Jorge Ribalta, fotògraf i comissari
18 h: Anna Boyé, fotògrafa
19 h: Emilio Morenatti, fotògraf
20 h: Alfonso Moral, fotògraf

Les Jornades són gratuïtes, hi ha places limitades i cal inscripció prèvia. Les inscripcions es poden realitzar via web, trucant al telèfon 93 4206651 o presencialment al centre cívic Can Basté.

Més informació a:

Jornades de Fotografia Documental Can Basté 2010