Eugeni Forcano, Joan Guerrero i Humberto Rivas reben la Medalla d’Or al Mèrit Artístic

Els fotògrafs Eugeni Forcano, Joan Guerrero i Humberto Rivas rebran la Medalla d’Or al Mèrit Artístic, que atorga cada any l’Ajuntament de Barcelona, en un acte que se celebrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament el proper dilluns 9 de novembre a les 19h. En paraules de Jordi Martí, delegat de Cultura, es tracta d’un homenatge a la fotografia vinculada a Barcelona.

Forcano ha estat distingit per «la seva obra com a fotògraf i com a investigador de la fotografia, una obra dotada d’una mirada penetrant, sensible, apassionada i irònica que durant molts anys, des de les portades de la revista Destino va il·lustrar la realitat social i cultural catalanes, i que des de nombroses publicacions i treballs publicitaris ha estat testimoni de l’evolució de la ciutat i de la cultura de Barcelona»; Guerrero per «la qualitat de la seva obra com a fotoperiodista, amb imatges dotades de gran sensibilitat i de gran compromís polític i social, i que són el testimoni visual de la història recent de la ciutat de Barcelona», i Rivas per «la qualitat de la seva obra com a fotògraf desenvolupada des de la ciutat de Barcelona, aportant a la fotografia catalana una obra dotada d’una mirada excepcional i penetrant en el camp del retrat i del paisatge, amb un interès especial a esdevenir document fidel d’allò que veu».

Un comentario en “Eugeni Forcano, Joan Guerrero i Humberto Rivas reben la Medalla d’Or al Mèrit Artístic

Los comentarios están cerrados.