«Cambodja, terra d’esperança» de Gervasio Sánchez

Cambodja és un país petit del sud-est asiàtic el passat recent del qual està marcat per la tragèdia. Després de tres dècades de conflictes, actualment és un dels països més afectats per les mines antipersones. Avui, instaurada la pau, Cambodja mira cap endavant, i malgrat tants anys de dolor i patiment, es treballa per construir un futur millor.

Per mitjà de les fotografies de Gervasio Sánchez (Premi de Periodisme Rei d’Espanya 2009) i els documentals d’Oriol Gispert, l’exposició pretén contribuir a un coneixement millor de la realitat en la qual viuen els cambodjans. Aquests documents, que es presenten per primera vegada en aquesta mostra, reflecteixen des de ben a prop la vida quotidiana dels cambodjans.

El 40% del territori de Cambodja està afectat per les mines, situació que frena el desenvolupament del país. Els estudis més optimistes parlen d’entre quatre i sis milions de mines encara sense desactivar, és a dir, una per cada tres habitants.

El 80% dels cambodjans viuen en zones rurals. L’arròs, com en molts països asiàtics, és el cereal de conreu principal. Tanta és la seva importància que en la llengua khmer, el cambodjà expressa ”menjar arròs” per designar el nostre genèric ”menjar”.

En el context favorable del sud-est asiàtic, el creixement econòmic de Cambodja és avui dia un fet real i esperançador. El 38% de la població té menys de 15 anys i això, indubtablement, pot significar un gran impuls per al futur, un gran salt cap endavant.

El Programa de Cooperació Internacional de l’Obra Social ”la Caixa” se suma, des del 1997, al compromís solidari de contribuir a eradicar la pobresa mitjançant la promoció i el suport del desenvolupament socioeconòmic sostenible de les poblacions més vulnerables de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina. Des de l’any 2000 el programa col·labora en diversos projectes a Cambodja adreçats a la rehabilitació de persones afectades per mines i per poliomielitis, el desminatge del país i el desenvolupament socioeconòmic a l’àrea rural.

Data: Del 4 de novembre de 2009 al 28 de febrer de 2010
Lloc: CaixaForum, Av. Marquès de Comillas 6-8, 08038 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Cambodja, terra d’esperança» de Gervasio Sánchez

Los comentarios están cerrados.