Fotofesta 2008

El divendres 23 de maig de 17 a 23 hores se celebra la Fotofesta 2008, unes jornades fotogràfiques organitzades per l’Espai de Fotografia Francesc Català-Roca al Centre Cívic Golferichs. Dintre de la seva programació trobareu tallers gratuïts, conferències, exposicions, galeria, mostra de llibres i projeccions de treballs recents d’alguns dels fotògrafs més rellevants del país. Algunes d’aquestes activitats requereixen inscripció prèvia. Consulteu al centre.

CONFERÈNCIES I PROJECCIONS

17:30 h. «De la fotografia amateur a la professional. El portfoli» a càrrec de Julia Rivera, artista
El “book” o portfoli és una eina imprescindible per a fer conèixer el nostre treball i per obrir-nos les portes a encàrrecs, beques i premis. Una bona presentació i uns continguts adients poden ser decisius.

18:30 h. «La coca no és cocaïna» a càrrec d’Héctor Mediavilla
L’autor ens mostra el seu últim treball fotoperiodístic on s’aborda la qüestió de la fulla de coca i les seves implicacions socio-polítiques en un dels països més pobres de Llatinoamèrica, Bolívia, amb majoria de població indígena, on certa producció de fulles de coca es destina al consum tradicional i es considera legal mentre que a la resta s’utilitza per a la fabricació de droga i té l’estatus de substància il·legal.

20:30 h. «Un recorregut per la fotografia documental d’Amèrica Llatina» a càrrec de Claudi Carreres, professor de fotografia de la Facultat de Belles Art de la UB
Una introducció al estat de la fotografia documental a Amèrica Llatina avui. Mirades còmplices d’autors que treballen en aquests països explorant nous llenguatges creatius i profunditzant en la realitat de l’entorn que els envolta.

22:00 h. Projeccions
Diego Alquerache “A la altura de las circunstancias”
Consuelo Bautista “Calle Hospital”
Mireia Bordonada “A way of life”
Paco Elvira “De Kabul a Oberhausen”
Paola de Grenet “Pink dreams”, “Los albinos de La Rioja”
Artur Isal & Ruth Estellers “Viaje al Rajasthan. Detrás de la mirada”
Fernando Moleres “Atmósferas”
Oscar Palomares “Multitudes”
Tino Soriano “Connectats a la vida”
Dario Tommaseo “Tanos”

EXPOSICIONS I MOSTRES

«La caza del lobo Congelado» de Ricardo Cases
“Cuenta el dueño de un coto del norte de España que hace no mucho cazó un lobo. En los buenos tiempos, el animal hubiera sido disecado o quizás tirado directamente a la basura. Hoy, la pieza escasa e ilegal acabó sus días en un arcón congelador. “Si viene a cazar gente importante, lo sacamos del congelador un día antes y les decimos: mira lo que matamos ayer. Es lo que quieren ver. (…)”

«Recuerdos ajenos» d’Elena Gómez
“Un espacio deshabitado, pero a la vez lleno de vida es lo que nos muestra la exposición “Recuerdos ajenos”. Objetos con alma, que resumen el paso del tiempo en 11 instantáneas. ¿Quién viajó a Venecia con esas maletas?, ¿Qué chica calzó esos zapatos?…”

La Galeria
Punt de trobada, intercanvi i venda de fotografies i diferents curiositats fotogràfiques. Exposició col·lectiva de la cantera de fotògrafs de l’Espai de Fotografia F. Català-Roca.

Mira Llibre
Mostra d’una curada selecció de llibres per poder contemplar i conèixer els treballs de grans fotògrafs. Amb la col·laboració de les editorials Blume, Omega i Gustavo Gili.

Noves Visions
Projecció dels treballs realitzats per alumnes de diferents escoles especialitzades en fotografia: Institut d’Estudis fotogràfics de Catalunya (IEFC), Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, ITES Imatge i So i F. Català-Roca espai de fotografia.

TALLERS

17:00 a 19:00 h. Taller laboratori B/N
Taller pràctic on podràs realitzar les teves còpies en b/n. Experimenta amb reveladors càlids i freds i pel·lícula lith. A càrrec de Maribel Mata i Montse Morcate, responsables de l’Espai Català Roca. Taller gratuït. Cal inscripció prèvia.

17:00 a 18:00 h. Fotoweb workshop
Taller on aprendràs a modificar i preparar les teves imatges per una visualització ràpida i amb una qualitat òptima a internet. A més, disposaràs del teu espai propi al web dels usuaris del Català Roca. A càrrec de Laura Prat i Javier Gómez, responsable d’Eines Multimèdia. Taller gratuït. Cal inscripció prèvia.

18:00 a 20:00 h. Millora les teves fotos i puja-les al Facebook
Retoca les teves fotos amb el programa gratuït Gimp. Coneix les eines bàsiques del programa i aprèn a fer i pujar les fotos a la web al moment. Important: si feu les fotos amb el vostre mòbil, heu de portar el cable USB per connectar-lo als ordinadors. A càrrec de Carles Ruiz, responsable de l’Annex Digital. Taller gratuït. Cal inscripció prèvia.

Data: Divendres 23 de maig de 2008
Horari: De les 17 h a les 23 h
Lloc: Centre Cívic Golferichs, Gran Via 491, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta