«Etiòpia: pobles i natura» de Lluís Dantart

En el segle XXI, la humanitat haurà d’afrontar grans reptes si vol viure de manera harmoniosa, pacífica i amb esperança. Aquests reptes són diversos i de diferents naturalesa: la fam, les guerres, les malalties planetàries, la pobresa de tres quartes parts de la població del planeta i els reptes que fan referència al medi ambient. D’entre aquests últims, la pèrdua de la diversitat biològica és el més important i urgent a resoldre.

La natura ens està oferint una oportunitat. Ens aprovisiona dels medicaments necessaris per a guarir malalties presents i futures, ens dóna els aliments bàsics i suficients per alimentar el món, l’aigua per regar i beure. En definitiva, la natura és la base de l’existència humana.

Els països més desafavorits tenen en la conservació de la biodiversitat la clau per poder afrontar un millor desenvolupament humà. La cooperació i la conservació de la biodiversitat són, avui, indissociables. «Etiòpia: pobles i natura» és una exposició fotogràfica, que a través de la càmera de Lluís Dantart, ens mostra el paisatge etíop, un dels més rics en biodiversitat del continent africà i un dels més pobres del món.

World Nature és una ONG que treballa per la preservació de la biodiversitat i la cooperació al desenvolupament arreu del món. Aquesta exposició ens mostra diferents aspectes dels projectes que realitza i del nou enfocament per resoldre la pèrdua irreparable d’espais naturals i de les espècies que hi viuen, i alhora contribuir al desenvolupament humà dels pobles que hi són presents.

Data: De l’11 de juny al 5 de juliol de 2007

Lloc: Pati de la Casa de Convalescència a la Seu de l’Institut d’Estudis Catalans, C/ del Carme 47, 08001 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta

Un comentario en “«Etiòpia: pobles i natura» de Lluís Dantart

Los comentarios están cerrados.