Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Beka» de Josep Anton Pérez – Barcelona Photobloggers

«Beka» de Josep Anton Pérez

En Josep Anton Pérez, sensibilitzat amb projectes de solidaritat, ha col·laborat amb organitzacions com Ciemen, Creu Roja, Mans Unides, Vicente Ferrer, entre d’altres, però mai havia tingut l’oportunitat d’estar en contacte directe amb la injustícia i els necessitats, fins que no va visitar Etiòpia i va poder conèixer una realitat que fins aquell moment tan sols havia estat una imatge virtual en la seva imaginació.

Desembarcar a Wukro a la regió del Tigray, una de les més devastades per la fam i la sequera d’aquest país, va ser un autèntic impacte del què fins i tot se’n va ressentir la seva càmera. Dies intensos de treball, d’entrevistes, visites i, sobre tot, d’observació i aprenentatge d’una cultura i unes circumstàncies totalment desconegudes.

D’aquí va néixer «Beka», que en el dialecte de la regió del Tigray vol dir «Prou», un recull de la vivència més profunda d’una persona humana a qui l’impacte de la injustícia va fer créixer el sentiment de la solidaritat.

Durant el mes d’abril del 2006 Josep Anton va captar la vida quotidiana, les mirades i la felicitat de milers de persones que malgrat no tenir res són capaços de donar una gran lliçó de dignitat. I a tot això compartir l’amor i el respecte per als més desemparats de l’univers de persones que, com Angel Olaràn, han decidit dedicar la seva vida a evitar la injustícia, o com la organització Adia, que va decidir dedicar els seus esforços a alimentar a centenars de nens en aquesta zona d’Etiòpia.

«Beka» parla per si sola, sense cap pretensió artística, tan sols cal recórrer cada una de la trentena d’instantànies per reconèixer com és la vida, la gent i la quotidianitat d’un poble que també viu al segle XXI però que no ha tingut les mateixes oportunitats.

Fotografies que no cal que tinguin companyia literària, que parlen per si soles i això va ser el que va decidir al seu autor a presentar-les al públic, per donar a conèixer una realitat que està molt lluny dels interessos econòmics de la comunitat internacional.

Data: Del 5 al 23 de maig de 2007

Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot, Gran Via de les Corts Catalanes 837, 08018 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta