Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800
«Esperança reciclada» de Julieta Aguilar – Barcelona Photobloggers

«Esperança reciclada» de Julieta Aguilar

La cooperativa «Amanecer» està situada en el barri d’Avellaneda en el Gran Buenos Aires de la República Argentina a deu minuts del centre de la ciutat. És un dels molts centres de recollida de material reciclable que van sorgir a Argentina com a conseqüència de la crisi econòmica del 2001.

El «treball» dels «cartoneros» no té res a veure amb la neteja, ni molt menys amb la conservació del medi ambient i, tot i que l’Estat vegi en aquesta activitat una via per a combatre l’atur, el cert és que els «cartoneros» reben només unes monedes mentre altres guanyen milions amb el tractament de les escombraries. Aquesta és la realitat que viuen diàriament centenars d’éssers humans de 7 a 60 anys.

Julieta Aguilar, mitjançant la seva fotografia, ens fa explorar un món que a Argentina és quotidià, però que encara allà és fosc o bé no vol ser observat.

Data: Del 19 d’abril al 8 de maig de 2007

Lloc: Espai 2 de l’Espai Cultural NIU, C/ Almogàvers 208, 08018 Barcelona (mapa)

Preu: Entrada gratuïta