«En directe» de Francesc Fàbregas

El Palau Martorell acull del 6 de juliol al 24 de setembre l’exposició «En directe» de Francesc Fàbregas.

La mostra comprèn una selecció de més de 400 instantànies preses en concerts, des dels anys 70 fins als nostres dies, de grans figures tant internacionals: Rolling Stones, Bruce Springsteen, Tina Turner o Bob Marley, com nacionals: Raimon, Serrat o El último de la fila.

L’originalitat de les fotografies d'»En directe» rau en el fet de què no es tracta de posats sinó d’imatges captades en directe per l’àgil mirada d’en Fàbregas, les quals posseeixen un gran valor documental dins del gènere del fotoperiodisme musical.

El recorregut de l’exposició, situada a la planta -1 del Palau Martorell, s’inicia ja a les escales amb una mostra de fotos que conviden l’espectador a endinsar-se en el que serà un viatge per alguns dels concerts més emblemàtics del nostre país. A la primera sala es troba una selecció de 40 retrats en blanc i negre pertanyents a grans figures com ara Bob Marley, Raimon, Freddy Mercury, Camarón de la Isla…, en la qual es pot admirar el mestratge de Fàbregas a l’hora de captar el personatge en les seves diferents dimensions.

A continuació trobem un gran mosaic integrat per 260 fotos, les quals mostren, de forma aleatòria, diferents cantants i músics pertanyents a diversos gèneres musicals com ara el folk, el jazz, el pop, el rock o el flamenc. «En directe» ofereix també una secció dedicada a les primeres vegades que artistes com els Rolling Stones, Bob Marley o Bruce Springsteen van tocar a Barcelona o David Bowie a París, les actuacions del qual van ser immortalitzades per Fàbregas.

A l’exposició es poden veure diverses fotografies inèdites i, en especial, una d’elles realitzada per Fàbregas a Mike Jagger en el mític concert que les seves Satàniques Majestats van oferir el 1982 a l’estadi Vicente Calderón i que va ser assotat per una gran tempesta.

La mostra es completa amb la projecció de «Sputnik», de Televisió de Catalunya. Un homenatge al mític programa musical que va estar en antena més de 20 anys i que va suposar una autèntica escola de talents en tots els àmbits en el món audiovisual.

Data: Del 6 de juliol al 24 de setembre de 2023
Lloc: Palau Martorell, C/ Ample 11, 08002 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *