«Llum negra» de Viktor Kostenko

N2 Galería acull fins al 2 de febrer l’exposició «Llum negra» de Viktor Kostenko.

«Llum Negra» és el resultat d’un procés de recerca creativa de l’artista. Un viatge a través de la tècnica fotogràfica. A l’origen, Kostenko va començar retratant amb diferents càmeres de rodet la realitat que habitava. Des de la carretera d’Odessa fins al poble natal dels avis. Les estepes de l’est d’Europa. La seva arrel.

Amb la migració, tot allò va quedar enrere. En el seu recorregut, Viktor es va anar desprenent de les màquines i objectius. Com passa en els viatges, en el seu procés creatiu, cada cop avançant més lleuger. Sense focus, ni obturador va experimentar a fotografiar directament sobre la tela. Impregnant de líquid fotosensible un llenç de lli, va provar a revelar les imatges del teixit. Aplicar la quantitat justa de llum perquè aparegués la taca de foscor corresponent.

La carretera es va difuminar, però encara s’entreveu la plana. Els records s’esborronen, però el paisatge continua present. Els horitzons estan desdibuixats, però mai no van deixar de ser-hi. El viatge continua, cada cop amb menys càrrega, amb menys intermediaris, més a prop de l’objecte.

Data: Del 15 de desembre de 2022 al 2 de febrer de 2023
Lloc: N2 Galería, C/ Enric Granados 61, 08008 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta