«Temps zero» de David Jiménez

La Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles inaugura el proper dijous 3 de novembre a les 18.30 h la setzena edició de «Fotointerpretacions», un projecte de creació basat en la relació entre la fotografia i la literatura. En aquesta nova edició les fotografies de David Jiménez dialoguen amb el text del llibre «Lo demás es aire», de Juan Gómez Bárcena, editat per Seix Barral.

En aquesta exposició David Jiménez fa servir la fotografia com a mitjà per desarticular allò que crèiem saber sobre la realitat i reconstruir-la amb una sintaxi pròpia.

«Temps zero» no és només una bateria d’imatges aïllades. Com altres projectes de David Jiménez, les fotografies s’han unit seguint la recepta d’una alquímia secreta, un joc de permutacions aparentment atzaroses que contenen una certa saviesa ancestral i un cert fulgor poètic. Les ramificacions d’un llampec que es confonen amb les arrels d’un arbre; l’orografia del palmell d’una mà que evoca la desolació d’un paisatge; finestres que semblen —que potser són— ulls amb les parpelles closes. Ressonen, en el silenci de les fotografies que lentament van succeint-se davant dels nostres ulls, metàfores i paradoxes, i també preguntes.

Les imatges de la projecció estan acompanyades de la locució d’un fragment de la novel·la «Lo demás es aire», de Juan Gómez Bárcena. L’obra de l’escriptor càntabre comparteix moltes de les obsessions del treball fotogràfic de David Jiménez, com ara la reflexió sobre el temps, l’estranyament de la realitat o l’establiment de vincles poètics entre èpoques diverses.

Data: Del 3 de novembre al 9 de desembre de 2022
Lloc: Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, C/ Comte d’Urgell 145, 08036 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta