«Monstres» de Joan Fontcuberta

El Museu Can Framis acull del 5 d’octubre de 2021 al 23 de gener de 2022 l’exposició «Monstres» de Joan Fontcuberta.

El vell món –la fotografia com a promesa de veritat i memòria– s’està morint i el nou món –les imatges generades per la intel·ligència artificial– brega per sorgir.

Del document a l’especulació, de les imatges naturals a les imatges postisses, Joan Fontcuberta ens ha habituat a un treball que rastreja els clarobscurs, tot assenyalant-ne les monstruositats emergents: monstruositats del llenguatge, monstruositats de la tecnologia, monstruositats de la política.

Aquesta exposició s’aventura per una sèrie de conflictes i violències del nostre temps sempre intentant salvar, però, allò que encara ens fa humans. Presenta mitja dotzena de projectes recents, alhora poètics i disruptius, que abracen des de “Trauma” fins a “Prosopagnosia” (realitzat amb Pilar Rosado). Un alfa i un omega: de les runes de la fotografia –les imatges dels àlbums familiars que es malmeten i esdevenen amnèsiques, mentre trasllueixen la seva bellesa més terrible–, fins a les prediccions de futurs possibles, que no sabem si són malsons o garanties de progrés.

Entre la mirada crítica i el concepte, entre la poètica i l’humor, Fontcuberta intenta que les imatges deixin de ser un territori inhòspit i, en definitiva, es proposa de domar els monstres.

Data: Del 5 d’octubre de 2021 al 23 de gener de 2022
Lloc: Museu Can Framis, C/ Roc Boronat 116-126, 08018 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.