Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 800

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php:800) in /home/barcelonaphotobloggers/barcelonaphotobloggers.org/wp-content/plugins/polyglot/polyglot.php on line 265
«Emotiva21» Festival Internacional de Fotografia Contemporània – Barcelona Photobloggers

«Emotiva21» Festival Internacional de Fotografia Contemporània

Del 7 d’octubre al 14 de novembre de 2021 els carrers de Terrassa tornaran a omplir-se de fotografia contemporània gràcies a l’Emotiva21. Festival Internacional de Fotografia Contemporània, organitzat per la Xarxa Fotogràfica de Terrassa (Xafa’T).

Amb un total de 16 exposicions, gairebé una vintena de fotògrafes i fotògrafs i 7 conferències i tallers, el festival vol reivindicar el paper de la fotografia i demostrar que la cultura pot ser un salvavides en temps convulsos.

Ja s’han obert les inscripcions a les diferents activitats programades, entre les quals destaquen assistir a un taller sobre fotoperiodisme en zones de conflicte amb el Premi Nacional de Fotografia Gervasio Sánchez, revisionar les fotografies clàssiques de Frank Horvat o descobrir l’homenatge a les matriarques d’una societat fortament patriarcal a Tributo a la bata, de Lucía Herrero, o de Roberto Villalón, fundador de la revista Clavoardiendo, són algunes de les propostes de l’Emotiva 21.

L’altra gran aposta del festival són els tallers a càrrec de prestigiosos artistes. “Hem volgut oferir un ventall molt ampli. Per això podreu trobar des de xerrades obertes a qualsevol amant de la fotografia, passant per tallers molt més enfocats a la professionalització. El nostre objectiu és oferir propostes per a tota mena de públics durant tot el que dura el festival – explica Mireia Comas, presidenta de Xafa’T – Per això, també era clau una política de preus assequibles i una aposta per oferir activitats gratuïtes”.

Aquesta edició ve carregada de novetats. En primer lloc hi ha un salt qualitatiu pel que fa a l’aposta per artistes. “Hem programat una oferta molt més ambiciosa, portant projectes tant nacionals com internacionals” – assegura Paulo Cacais, director artístic del festival -.

Però si hi ha una cosa que no canvia, és el seu esperit crític. Fidel a la seva línia, el festival inclou treballs de fotoperiodisme altament compromesos. És el cas de l’exposició Pescuezos, on Raül Clemente denuncia com viuen i moren els llebrers a Espanya; Un de cada tres de Mingo Venero, on amb molta sensibilitat ens parla de la pobresa infantil al nostre país; o l’exposició Now you see me Moria, un treball que combina les imatges realitzades per refugiats amb el treball de dissenyadors i artistes d’arreu del món.

La fotografia d’autor també està representada, entre d’altres, per l’Ignacio Llamas, artista de reconeguda trajectòria que presentarà Lo que la luz encubre, una instal·lació que  reflexiona sobre les relacions entre la vida i la seva absència, i com, en algunes ocasions, s’unifiquen dolor i bellesa.

Emotiva Km0. Un dels objectius de Xafa’T és donar visibilitat a les fotògrafes i fotògrafs de la ciutat i els espais i entitats culturals. Alguns dels i les artistes exposats en el Km0 són Josep Ma Albero, Miquel Llonch, Jaume Cabús i Enric Jornet.

La programació completa d’exposicions i activitats es pot consultar al web Emotiva21/. Totes les activitats s’han adaptat per garantir les mesures de seguretat davant la covid-19.

Us recomanem que seguiu el perfil a Instagram (@emotiva_festival) del festival si voleu estar al tant de totes les novetats d’aquest esdeveniment.