«L’Índia velada» de Joaquim Seguí

La galeria fotogràfica il mondo inaugura el proper divendres 11 de juny a les 18h l’exposició «L’Índia velada» de Joaquim Seguí.

«L’Índia velada» és un petit tribut a la dona índia. Les fotos seleccionades són preferentment de dones, quasi sempre amb vel, en una Índia teòricament laica però amb l’omnipresència constant de la religió, majoritàriament hindú seguida d’altres religions, principalment la musulmana i en menor proporció sikh i altres de minoritàries. En totes elles, en comú, la dona en segon pla i sempre socialment discriminada.

Una nodrida col·laboració d’autores en castellà de l’Associació Genialogías de dones poetes, al costat d’altres poetes en llengua catalana, amb especial esment a les versions en català de Maria Josep Escrivà i de Josep Vicent Cabrera de l’afganesa Nadià Anjoman assassinada pel seu marit als 25 anys, així com la de Bina Sarkar des de Bombai en anglès, ha permès una bella selecció poètica que finalment s’ha conformat com un poemari de 26 dones poetes que han escrit o han seleccionat els seus versos i textos poètics per a aquest llibre. També s’ha inclòs un bellíssim poema cedit per Antonio Colinas. Els textos de Rocío Moriones, Carme Riera, Fanny Tur i Agustí Villaronga ens introdueixen les seves especials aproximacions literàries i visuals a «L’Índia velada».

Data: De l’11 de juny a l’11 de juliol 2021
Lloc: Galeria fotogràfica il mondo, C/ Calàbria 178, 08015 Barcelona (mapa)
Preu: Entrada gratuïta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *